Световните титли в трите дисциплини излъчиха своите шампион

0
775

Световната купа по прескачане на препятствия,обездка и волтжировка в Омаха (4-8 април ) проведена в Омаха, Небраска (САЩ), като за учебници по спортна история представи новите шампиони.  В прескачането на препятствия на ФЕИ Хенрик фон Екерман и феноменалният кон Крал Едуард написаха още една страница от историята на конния спорт, като станаха първите шведски победители в Световната купа по прескачане на Longines FEI™, като грабнаха титлата за 2023 г. в Омаха. В завладяващото последно изпитание, което беше непредсказуемо до самият край, шведския тандем измести Хари Смолдерс от Холандия и Н.О.П. от Монако на второ място, докато Хънтър Холоуей от САЩ и Пепита Кон Спита изпревариха Бразилецът Юри Мансур и Витики  и се класираха трети с нищожна разлика.

Във вотилжировката всички класове се превзеха ог германски състезатели.

Въпреки че нямаше съмнение, че Германия ще се прибере у дома с титла, въпросът преди финала на FEI Vaulting World Cup™ беше точно колко ще спечелят? Катрин Майер (Германия) вече беше дала заявка за титла още с първото си изпълнение, но когато се представи със съчетанието си в свободния стил, вече никой нямаше съмнение, кой ще грабне голямата световна победа. Останалите титли при мъжете и двойките също заминаха за Германия.

Немското дуо Джесика фон Бредов-Верндл и невероятната кобила Далера, спечелиха желаната титла на Световната купа по обездка на FEI за втори път в грандиозната си кариера. Те пристигнаха на американското състезание като твърди фаворити, но изглеждаха уязвими в Гран При в сряда, когато 16-годишната кобила беше супер развълнувана да се завърне в състезанието след няколко месеца пауза. Германката Изабела Верт завърши трета, като бе изместена от датчанката Нана Мералд. В последната вечер на Световната купа в Омаха се състоя и официалното предаване на знамето на следващите домакини на финалите на Световната купа на FEI™ в Рияд, Саудитска Арабия. Лиза Роскенс, основател на фондацията за конен спорт Омаха, първо предаде знамето на президента на ФЕИ и член на МОК Ингмар де Вос, който след това го предаде на Фуад Ибрахим, главен изпълнителен директор на Саудитската национална конна федерация. За тези, които не стигнаха до подиума през 2023 г в Омаха, сега имат нови хоризонти и мечти пред себе си за Рияд 2024.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име