Грация и мощ на Световните финали по волтижировка в Омаха и окупиране на първите места от германски атлети

0
739

При свръх високи нива на вълнение и конкуренция от най-добрите в света в изключителната конна дисциплина волтижировка, в Омаха, САЩ  и спортния център, където се провеждат Световните финали се предсавиха индивидуално мъже, жени и двойки.Надеждите на домакините бяха свързани с американката Кимбърли Палмър и нейният кон Кристоф Ленсинг, но нейното ново техническо съчетание не й донесе високи оценки и тя остана на 4-то място в класирането. Унгарката Бланка Немет, която започна отлично и със стартов № 1 откри шоуто, показа, че си струва да вземе едно трето място. На второ място се възкачи младата швейцарска звезда Даниеле Бюрги, която безупречно изпълни техническия тест, но малко не й достигна за победа. Катрин Майер обаче представи най-доброто до последно в състезанието при жените. Влизайки на арената със  Сан Класико, тя премина през своя тест с елегантност, грация и красота, спечелвайки 8,299 от съдиите. „Невероятно е, светлините създават различна атмосфера от тази на нормално състезание, а също и публиката е страхотна и наистина съм щастлив да бъда тук“ , споделя Катрин Майер от Германия.

В състезанието при мъжете всички очи бяха приковани към кръглия манеж, когато Сам дос Сантос подходи с със своя кон. 16-годишната холандската звезда спечели второ място (7.952), но определено плени публиката. С трето място се разписа Андрин Мюлер, който остана далеч от победителя – германеца Яник Хейланд, който поведе и може да спи спокойно с преднина от 0,484 точки пред най-близкия си конкурент. С изпълението си той доказа, че е достоен за титлата шампион, но трябва да изчакаме до събота, за да видим дали ще може да я спечели.

При двойките състезанието се превърна в истинско зрелищно шоу с изящни костюми, перфектни хореографии и музика. Сега всички погледи са насочени към утрешния съботен ден и окончателните финали.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име