Първа обиколка на място за подготовка на Олимпийските и Параолимпийските конни игри през 2024

0
509

Общо 108 делегати от 24 национални федерации присъстваха на международния семинар на ФЕИ, организиран по повод належащи теми в конния спорт. Така в дните на февруари, 2023 посрещнаха оживени дискусии, презентации и предложения за шампионатите на Международната федерация в професианалната атмосфера на FEI Eventing Forum & National Safety Officers Seminar 2023, организиран с домакинството на Френската федерация по конен спорт (FFE) в Харас де Жарди.Наред с актуалните дебати за крос-кънтри курсовете, стандартите за безопасност по време на  форума на делегатите бяха представени и редица иновации, като технологии изполвани в конния спорт.

Безспорно една от водещите теми бе провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 във Версай. Още в през първият ден от семинара, делагатите имаха удовоствието лично да направят обиколка на грандиозното място, което е емблематичен символ, признат в целия свят, олицетворяващ глобалното влияние на Франция – Версайският дворец. Мястото ще бъде домакин на Олимпийските и Параолимпийските игри с великолепна си обстановка, пропита с история. Със своята уникална архитектура Château de Versailles ( Шато Дьо версай) e дом Луи XIV през 1682 г. и се превръща в епицентър на френските кралски особи. От 1883 г. той става национален музей със своите великолепни градини, отворени за обществеността, и първото френско място, включено в списъка на ЮНЕСКО за наследство през 1979 г.

С капацитет от 15 000 или 40 000 зрители в зависимост от събитието, великолепните терени и градини, ще са декор на олимпийска арена, благодарение на базираната в Лион агенция за спортни събития GL Events. Агенцията е световен лидер в областта на събитията и още отсега поема ангажимента в края на игрите временните инсталации да бъдат демонтирани и на мястото да няма и следа от всичко което ще се случи за дните на игрите.

Бюджетът от €3,9 млрд. предвиден за Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г., ще бъде осигурен по равно от Международния олимпийски комитет, частни компании и продажбата на билети. Очаква се те да бъдат пуснати в продажба тази есен, като цените започват от €24 и ще стигат до €950 в зависимост от датата, мястото, спортната дисциплина и дали включат церемонията по откриването и закриването на събитието. Още сега обаче през февруари са пуснати билети с пакет и избор от три спорта на цена от €72, например:  лека атлетика, хандбал и ръгби; спортна гимнастика, джудо и водна топка; или голф, конен спорт и планинско колоездене. Дисциплините на които феновете на конния спорт ще могат да се насладят в дните от 27 юли до 6 август, 2024 са обездка, крос- кънтри, прескачане на препятствия и модерен петобой.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име