Мега Megane на Renault или първият изцяло електрически Megane E-Tech Electric

0
2179

Няма да го чуете, защото е супер безшумен, но ще го забележите по изключителния дизайн и новото лого на марката. И колкото и емоционално да говорим за един напълно електрически автомобил, клиентите и потребителите винаги питат за рационалното: каква е батерията, какъв пробег се изминава със заредена батерия, как и къде се зарежда?Новият Megane E-TECH Electric отговаря кратко и ясно: Пробег до 450 км. Батерия с два капацитета от 40 kWh и 60 kWh и възможност за зареждане, както в домашен контакт, така и на всички обществени зарядни станции. И нещо важно за нашата аудитория – Mеgane E-TECH Electric може да тегли ремарке с тегло до 900 кг.Мега електрическият модел на Renault слиза от поточната линия в ElectriCity – новият индустриален център на Renault Group, разположен в Северна Франция. С цел да произвежда 400 000 автомобила годишно, Renault ElectriCity скоро ще бъде най-големият и конкурентоспособен център в Европа за производство на електрически автомобили.

Компактният електрически автомобил е проектиран с мисъл за европейските клиенти и определено надхвърля очакванията по отношения на задвижване, придвижване, шофиране, комфорт, спокойствие, вътрешно пространство и обем на багажника.Големите 20-инчови джанти с новото лого на Renault в центъра, защитните ленти в долната част и арките на колелата, високата линия на прозорците, скосената линия на покрива, широките следи и прибиращите се дръжки на вратите (стандартно оборудване) носят усещане за купе.

Запазените височина, простор и багажно пространство напомнят за традиционните хечбек модели. Изцяло електрическият Megane E-TECH Electric се предлага в 6 екстериорни цвята, а за персонализиран щрих, моделът може да бъде и в двуцветен завършек до 30 възможни комбинации.Новият Megane E-TECH Electric е с удълженото междуосие, намален надвес и запазена височина от 1,50 м.Сега вътрешното пространство и комфортът са увеличени благодарение на по-тънката от всякога батерия (само 110 мм) и липсата на трансмисионен тунел, скоростен лост и контролен панел. Между двете предни седалки има голямо 7-литрово отделение за вещи. Има и два допълнителни 2 литра за поставки за чаши и 3 литра място за съхранение, разположени под централния подлакътник, плъзгащ се с 55 мм, където са и двата USB-C порта и 12V гнездо.Новият Megane E-TECH Electric предлага общо 30 литра място за съхранение, най-доброто в своя клас. Багажникът, който е с правоъгълна форма, може да се похвали с общ обем от 440 литра, а кабелите за зареждане имат своя собствена специална зона, достъпна чрез подвижен под на багажника. Багажника се увеличава при сгъване на задните и предната пътническа седалки.С така наречената „приветствената последователност“, новия Megane E-TECH Electric посреща водач и пасажери, а новият OpenR екран е най-яркото бижу в интериора.OpenR екранът има веднъж 12,3-инчов екран на арматурното табло и още един 12-инчовия мултимедиен екран. В долната част на мултимедийния екран се намират редица бутони от тип пиано и индукционно зарядно за смартфон.Смартфонът може да бъде разположен хоризонтално, за индуктивно зареждане или вертикално, за да се вижда екранът му.Секцията на арматурното табло на OpenR екрана побира четири различни интерфейса за водача в зависимост от неговите приоритети: контролни панели за шофиране, навигация с карти и състояние на зареждане на батерията. Дисплеят на арматурното табло може да бъде изцяло персонализиран. Той разполага с пет инструмента (енергийно потребление, налягане на гумите, разстояние, еко-монитор, музика) и осем цветови схеми.Арматурното табло при първите нива на оборудване е завършено с текстилно покритие, докато премиум оборудването се възползва от изкуствена кожа. Цялата тапицерия на новия Mеgane E-TECH Electric е изработена от 100% рециклирани материали. Всички нива на оборудване разполагат с декоративна лента, която се простира през арматурното табло и в панелите на вратите и светлинна лента като допълнителна екстра за по-високите нива на оборудване.Осветлението лесно се променя чрез бутон върху волана и избор от 48 различни цвята. Цветовете се променят и според избрания режим на шофиране, а те от своя страна са три – Eco, Comfort и Sport, могат да се превключват по всяко време на движение и дори чрез гласова команда.

Новият дисплей OpenR и новата мултимедийна система OpenR Link, разработена с Google и базирана на Android Automotive OS, позволяват профилът на всеки потребител да може да бъде свързан с личния му акаунт в Google за по-персонализирано преживяване.Двигателят на новия Mеgane E-TECH Electric е изцяло нов и може да бъде оборудван с 96 kW (130 к.с.) и 250 Нм и 160 kW (218 к.с.) и 300 Нм. Ускорението, което прави от 0 до 100 км/ч е само за 7,4 секунди. При всяко спиране на автомобила батерията възстановява енергия,тъй като модела разполага с оптимизирана регенеративна спирачна система.

Нивата на рекуперация са 4 които се избират чрез превключвател, разположени зад волана. Освен нов силов агрегат, новият Mеgane E-TECH Electric предлага и най-тънката батерия на пазара с тегло 395 кг с два капацитета: 40 kWh за пробег от 300 км (цикъл по WLTP) и 60 kWh за пробег до 470 км (цикъл по WLTP в зависимост от версията). Те идват с 8-годишна гаранция. В този интервал те ще бъдат заменяни безплатно, ако капацитетът им падне под 70% от номиналния.Новият Mеgane E-TECH Electric е съвместим с цялата инфраструктура за зареждане с променлив ток: домашен контакт 10 A/2,3 kW (еднофазен), контакт Green’up 16 A / 3,7 kW (еднофазен), Зарядна станция Wallbox 32 A/7,4 kW (еднофазна) и Обществени зарядни станции 16 A/11 kW (еднофазна) и 32 A/22 kW (трифазна).

В зависимост от версията, моделът може да бъде съвместим и с инфраструктури за зареждане с постоянен ток до 130 kW (комбинирани контакти), като например станции за бързо зареждане по магистрали. Времената за зареждане са сред най-добрите на пазара: до 400 км пробег при комбиниран цикъл се възстановява за една нощ (8 часа) при използване на зарядна станция Wallbox с капацитет 7,4 kW.До 50 км пробег при градски цикъл се възстановява за 30 минути при използване на обществена зарядна станция с мощност 22 kW. До 200 км пробег при извънградски цикъл се възстановява за 30 минути при използване на станция за бързо зареждане с капацитет 130 kW.

До 300 км пробег по WLPT се възстановява за 30 минути при използване на станция за бързо зареждане с капацитет 130 kW Новият Megane E-TECH Electric се доставя с кабел Mode 3, който може да се използва както на обществени, така и на частни зарядни станции. За зареждане в домашен контакт кабел Flexicharger Mode 2 се предлага като допълнително оборудване.За отбелязване в модела са прикрепения QR на предното стъкло, който е предназначен за спасителните екипи при инцидент, които, при сканиране могат бързо да идентифицират, че това е електрически автомобил. Това дава бърз достъп до информация за конструкцията на автомобила (например местоположението на батерията, въздушните възглавници и други).Също така новият Mеgane E-TECH Electric е оборудван с 26 системи в помощ на водача, разделени в три категории: шофиране, паркиране и безопасност. Те поставят автомобила на върха в неговия клас по отношение на комфорта на водача и безопасността на пътниците и другите участници в движението. Внимание заслужава визуалната и звукова система за изход на пътниците, която предупреждава при отворена врата на автомобила, за приближаващо превозно средство, мотоциклетист или велосипедист.

Новият Mеgane E-TECH Electric е наличен за поръчки във всички всички представителства на марката Renault у нас.

Технически характеристики:

Renault Megane E-Tech Electric EV60 Optimum Charge

  • Електрически синхронен електромотор
  • 1-степенна автоматична трансмисия
  • 218 к.с. максимална мощност
  • 300 Нм максимален въртящ момент
  • 7,4 секунди ускорение от 0-100 км/ч
  • 160 км/ч максимална скорост
  • 60 кВтч капацитет на литиево-йонната батерия
  • 16,1 кВтч/100 км комбиниран разход на енергия
  • 450 км автономен пробег със заредена батерия (WLTP)
  • 0 г/км емисии на СО2
  • 92 300 лева цена на тествания модел

69 190 лева базова цена на модела

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име