Опознай света на кон  с BRONCO – Намибия, Кения, Уади Рум, Йордания, Монголия…

0
1304

Първият български travel бранд за организирани конни преходи и експедиции по света B R O N C O (Бронко) обяви oще две нови дестинации – Кения и Намибия 2023г. След успешните преходи в Йордания и Монголия тази година, брандът е готов със своите програми за следващия сезон. Скоро феновете на приключенията ще се запознаят и с разработените конни преходи за Турция, Мароко, Патагония и България. Но до тогава …

За любителите на високи скорости, Бронко пуска своята най-нова дестинация – Намибия. Календарът за 2023г. вече е излязъл, може да го разгледате в сайта на Бронко. Конни преходи в Намибия се организират всеки месец, с изключение на ноември, декември, януари и февруари. Участниците могат да избират между четирите различни маршрута, прекосявайки някои от най-емблематичните региони на страната – пустинята Намиб, Брегът на скелетите, Дамараленд и резервата за диви коне в южните части на Намибия. Различните преходи предлагат разнообразни терени, които минават през пясъчни пейзажи и скалисти местности. Волно галопиране по обширните пустинни долини очаква участниците! За най-големите ентусиасти – всяка година се организира един Проучвателен преход по маршрут, който не е минаван досега с коне и не е изпробван от местните водачи.

Ако адреналинът от високи скорости не ви е достатъчен, то Бронко има още едно ново предложение за вас – сафари в Кения, но не с джипове, а с коне. За първи път български ездачи ще имат възможността да прекосят един от най-големите природни резервати на континента с коне и да се насладят на красотата на африканската савана отблизо. Фокусът на ездата в Кения е честата и близка среща с дивите животни на Африка – ще имате възможност да яздите рамо до рамо с лъвове, жирафи, слонове, крокодили, хипопотами, хиени и леопарди. Предлагат се два маршрута – езда в национален парк Масай Мара и езда в местността Лайкипия, намираща се в подножието на най-високата планина в страната – планината Кения. Конните преходи се организират целогодишно, всеки месец, с изключение на април, май и ноември. Местата се изчерпват много бързо, за това е хубаво да резервирате вашето място отрано. Детайлна програма и цени може да откриете на уебсайта на Бронко.

Пътешествието из необятната червената пустиня Уади Рум ще се проведе отново през пролетните месеци на 2023г – Април и Май.  Част от водачите на прехода са местно бедуинско семейство, което ще преведе ездачите през най-дивите местности на пустинята. Те ще имат шанса да се насладят на красиви пейзажи, пустинни гледки и бедуински вечери под звездите с вкусна храна и вековни традиции! Пътешествието е невероятен шанс да се усети буйната кръв на арабските коне, а гостите да се слеят с автентичния начин живот на бедуинските племена!За тези, които са изпуснали уроците по езда от Бронко предлагат уникална възможност за обиколка на Йордания и посещение на едни от най-забележителните места в страната без да участвате в конен преход. Допир до местните бит и култура и споделяне на част от бедуинския начин на живот, използвайки традиционен начин за предвиждане с камили, преходи до най-дивите и необитаеми места на пустинята, както и възможност за полет с балон и 4х4 офроуд сафари!

Прекосяване на Монголия с коне.Това е другото предизвикателство от Бронко, организирано за първи път специално за български ездачи.

Истински дивно приключение, което ще запознае пътешествениците със забравената култура на номадските племена! Програмата предвижда езда на над 2600м надморска височина, безспирен галоп сред обширни долини и степи, посещение на местни фестивали, прекосяване на части от пустинята Гоби и пълно „потапяне“ в номадския начин на живот цели 14 дни. Новата програма за 2023г. излиза съвсем скоро на сайта на Бронко – този път ездачите ще могат да изберат между 4 различни маршрута, които покриват разнообразни терени и разстояния. Турът е за средно напреднали и напреднали ездачи. От Бронко са подготвили и изненада за начинаещи ездачи, които ще имат невероятната възможност да се научат да яздят коне директно при самите монголските племена – най-добрата ездитна нация в света.

„ След успехът на първите конните преходи в Йордания и големия интерес, който получихме към такъв тип ездитни приключения, най-накрая стартирахме първия travel бранд, който ще се фокусира изцяло върху организирането на конни експедиции по света за българи. Като един страстен пътешественик винаги съм вярвала, че пътуването е много повече от начин да избягаш от познатото и да се отдадеш на заслужена почивка. В основата на всички мои преживявания се крие желанието ми да разширя границата на собствените си възможности и да открия онзи скрит свят, който се спотайва зад воала на видимото!“ споделя създателката на първият български travel бранд Габриела Терзиева в интервю за предаването „Конете на България“ по Агро тв. Виж цялото интервю и чуй историята за създаването на  B R O N C O.

Двете дестинации с пълната програма може да разгледате и свалите тук:

https://www.bronco.bg/?lang=bg

Последайте bronco_wild в Instagram или на fb

За въпроси: 📞+359 884627809

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име