Сдружение „Конна Терапия“ с две отворени събития за студенти и специалисти

0
2886

През 2022 год. Сдружение „Конна Терапия“, с председател Веселина Фелдман, организира две събития, неотменна част от хипотерапията за деца със специфични потребности, която провежда в планината над село Кокаляне.

  • Първото събитие е прием на нови пациенти и проследяване на настоящи такива в датите от 03 до 07 май (преглед, определяне на терапевтични цели и една терапевтична сесия с кон), с. Кокаляне, София.
  • Второто събитие е интензивен терапевтичен курс, състоящ се от първоначална консултация и последващи 10 терапевтични сесии в с. Кичево, Варна в дните от 04 до 11 юли.

Участието е със записване на телефон 0878345007

Местата са ограничени, за София може да се включат до 10 човека, за Варна до 15.

Гост специалист и на двете мероприятия в Анна Радова – педиатричен рехабилитатор, специалист физиотерапия с помощта на коне и обучител към чешката международна обучителна програма по терапии с помощта на коне.

Сдружението кани всички студенти и специалисти в областта, които имат интерес, да се присъединят към едно от двете или и двете събития, с цел запознаване с метода на физиотерапия с коне по чешката методика.

Извън тези две събития, Сдружение „Конна терапия“ с център „Приятели на Зита“, предоставя възможност за трупане на опит и практика чрез целогодишно наблюдение и участие в терапиите на децата.

Сдружение „Конна Терапия“ е НПО в обществена полза, с основна дейност терапия с помощта на коне за деца със специфични нужди. Всяка година то работи с близо 100 деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и най-различни говорни, социални, емоционални и поведенчески затруднения. Методът на физиотерапия и психотерапия с помощта на коне доказано помага на малките пациенти в тяхното психическо и физическо развитие.

Повече за сдружението и неговата дейност може да видите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име