FEI премахва всички международни събития по конен спорт в Русия и Беларус

0
1032

Забраната за руски и беларуски ездачи – спортисти и коне в международни състезания е приета от Международния Олимпийски комитет и ще влезе в сила от неделя, 6 март в 00 ч централно европейско време.

Изпълнителното бюро на FEI осъди единодушно нахлуването на руски военни сили в Украйна и предприе разпоредби относно последствията за конния спорт в Русия и Беларус.

Изпълнителният съвет на FEI призова генералния секретар на FEI да премахне всички международни събития по конен спорт в Русия и Беларус в календара на FEI за 2022 г. в съответствие с Член 112.3 от Общия правилник и Устава на FEI.

В допълнение към премахването на всички събития от Русия и Беларус, Изпълнителният съвет на FEI единодушно се съгласи да замрази всички дейности по солидарност и развитие на FEI и да отмени или премести, където е възможно, курсовете на FEI за официални лица, планирани да се проведат в Русия и Беларус през 2022 г. Няма да звучат химните на двете държави, нито да се веят флаговете им на състезания. Забраняват се участия на двете страни в събития под шапката на FEI до следващo нареждани.

FEI ще продължи да следи ситуацията и взима решения, които своевременно ще бъдат излъчвани през следващите дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име