Първи турнир по надтегляне с коне от тежковозни породи за 2021 събота 20 март – Тодорводен, село Дивотино (обл. Перник )

1
7514

Тази събота (20 март), местността „Прогон“ в пернишкото село Дивотино ще посрещне Конския Великден с народни кушии и турнир по надтегляне. Точно в 10:00 ч ще бъде даден първия старт от надпреварите, които предвиждат 3 бегови гари и 7 категории за тегленето на товар. „Празника ще премине при спазване на всички препоръки и противоепидемични мерки. Подготвили сме всичко, което се изисква, за да запазим здравето на участници и на животни“, споделя главния организатор на събитието Николай Асенов. За ветеринарния контрол на място ще се грижи д-р Димитър Стойлов от фирма Ноавет -Перник, за медии и зрители ще има специално обособени зони за наблюдение, както и изградено място за измерване на конете.

Николай Асенов

Програмата предвижда в 8:00 ч да започнат предтеглянето на конете- участници и оформяне на стартовите списъци по категории според личното тегло на животните, които ще са : до 500, до 600, до 700, до 800 , до 900, до 1000 и над 1000 кг. Гонките при беговите коне ще са за чистокръвни, полукръвни и местни коне. Зад плануваната безупречна организация се разписват и още две имена – на собственика на „Ферма и конна езда Дивотино“ Емил Райков и на кмета на село Дивотино – Симеон Трайков.

Регламента при тежковозните коне ще предложи трасе с настилка от пясък с дължина на изпитанията от 30,00 метра и обещание за рекордни товари при положение, че конете от тези породи почти нямаха състезания през миналата 2020 и от началото на тази година.

Великия Макс
Гиганта Скот

Сред участниците в най-тежката категория заявка е подал и собственика на легендарния кон Скот  – Ники  „Бизнеса“, който ще се конкурира с известния кон Макс на Генади Величков , а трети в тази биткатка ще е американския 6-годишен тежковоз ЗунГлю на Коце Алексиев (внос от Белгия). Най-вероятно в тази група ще попадне и кон Амиго на Николай Христов. Кон Хари пък ще бъде „скрития коз“ на домакина Николай Асенов в категорията до 800 кг. Изненадите подготвени от организаторите предвиждат томбола, коята ще зарадва един късметлия с автомобил Рeugeot CC и още няколко специални награди за гости и участници.

Телефон за информация и записвания: 0878 348 225

1 коментар

  1. Голяма излагация в Дивотино …. падат траверси от шейната – няма кой да ги натовари?!? Обещани едни пари после се дават доста по малки суми на победителите ?!??? В последната категория при претоварка няма кой да качи траверсите ?!?!? Такава селяния и цигания не бях виждал , а съм бил по доста състезания . Определено друга година няма кой да им отиде !!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име