Какво прави конния свят в първите дни на 2021

0
1095

Конния свят не спира да твори. С първите работни дни на новата година идват и първите конни новини и покани. 

Организаторите на цветния конен фестивал,в Кентъки, Лексингтън в САЩ вече посочиха датите на 32-ро поред годишно издание на BreyerFest: Horse of a Different Color! ( Кон с различен цвят)  16-18 юли 2021 г. Все още не се знае дали панаирът ще е виртуален или реален.  Засега поканата е за онлайн изложение, но организаторите следят решенията на правителството на САЩ спрямо COVID обстаноката и свързаните с това ограничения и имат пълна готовност да претворят мащабното в реално при възможност.  При всички положения милиони фенове на конете по цял свят очакват с нетърпение изданието, тъй като с него са свързани раздаваните заедно със закупените белите или поръчвани различни модели ( от играчки до произведения на изкуството) на коне. За почитателите на фестивала, тридневното събитие на производителя на световноиместните играчки Breyer Animal Creations е дългоочаквано пазаруване. За колекционерите на „коне-играчки“ и за децата, които търсят своите „конски герои“ цените от 5 до 45 долара в зависимост от размера не са никаква пречка за закупуване. Притежателите на билети ще имат възможност да участват в онлайн състезания, уъркшопове, семинари, конни изложби, хоби дейности и други по време на BreyerFest.  Виртуално издание на фестивал през 2020 г. посрещна онлайн гости от над 100 държави за три дни. Независимо дали лично или онлайн, BreyerFest оживява света на „моделните“ коне с грандиозни изпълнения на еднокопитни животни и с възможността да се научат нови и невероятни неща за различните породи коне.

Кобилата Дани с Лора Рийс и Ашли Глика и модела на Дани за BreyerFest Celebration Horse.

За headliner  ( “звездата”, която ще украси дигиталните и хартиени рекламни носители на тазгодишното издание на фестивала ) бе избрана 7-годишната спортна кобила Дани, която е кръстоска (Friesian-Appaloosa) и е абсолютен аутсайдер в официалните състезания, но има впечатляващ външен вид. Собственичката и ездачка на кобилата  Дани,  Лаура Рийс  и треньорката Ашлей Глика бяха на седмото небе от радост, след като разбраха новинита за избор за headliner на фестивала.  „Дани наистина е изключително специален кон за мен, тя наистина завладява сърцата на всеки я види на живо или на снимка в социалните медии. Благодарна съм за този шанс да украси изданието на фестивала през BreyerFest 2021! „, споделя Рийс.

Дани по време на състезание

Кобилата Дани идва от ранчо, сетне е тренирана в няколко любителски дисциплини, като предимно се изявява в изложения и фестивали. За кратко веме успява да събере много почитатели в социалните мрежи и дори има собствен акаунт в Instagram @danithewonderhorse . Тя е моделът на корицата от есента на 2020 г. за списание Equine America , а заедно с Лора Рийс е корицата от октомври 2020 г. за списание Wellington . Участвала е в многобройни забавни и модни фотосесии и е избрана да се появи в редакционна статия на известния детски фотограф Олеся Мюлер за публикуване в списание La Belle Kidz .

BreyerFest ще се излъчи на живо в 10 часа в петък, 16 юли 2021 г., а притежателите на билети ще имат денонощен достъп до Virtual Breyer Store, Marketplace и Artisans ‘Gallery.

*Breyer Animal Creations е един от най-добрите производители на колекционерски модели играчки в света и всяка година е домакин на голямото си колекционерско и конно събитие, BreyerFest, в Кентъки.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име