Volvo XC40 – шведското превъзходство с вихъра на конете

0
1540

Още преди две години, когато се представи официално на публиката, Volvo XC40 даде много сериозна заявка за изключителен компактен премиум SUV. Не минаха и месеци от стремоглавата му поява и модела завоюва престижната награда Европейски автомобил на 2018 г., а малко по-късно бетонира титлата си и  у нас с приза Градски автомобил на България за 2019 г. И това не е случайно. Най-компактният представител от гамата кросоувъри на шведския премиум бранд е създаден именно за градската джунгла. Но, всъщност за него не е проблем да ви отведе и на релаксираща разходка в природата, за която днес повече от всичко бленуваме всички.

Едно е сигурно, на където и да се отправите, ще бъдете забелязани. Ясно изразената линия, експресивното излъчване и авангардните цветови комбинации при екстериора привличат вниманието по стилен и елегантен начин.

Факта, че е най-малкия в гамата високопроходими автомобили на Volvo, XC40 не му пречи да има заложен висок просвет, солидна предна част и големи колела. Това го превръща в един истински „каубои“,  който с мощна стойка и отлична видимост ще ви помогне да се издигнете над всичко и да покорите дори и по-предизвикателните маршрути.

Характера на Volvo XC40 е като при конете – откликващ, верен, отговорен. Моделът се предлага с олекотен 4-цилиндров двигател, както и с 3-цилиндров Drive-E. Предлагащ перфектна комбинация от отзивчива динамика, нисък разход на гориво и вредни емисии, компактният SUV е перфектният спътник при всякакви пътувания. А иновативният Т5 Twin Engine с Plug-in хибридна технология ускорява 0 до 100 км/ ч само за 7,3 сек при разход под 2л/100 км. Удоволствие зад волана без компромис по отношение на природата и джоба ви.Отвътре, лъха стил и класа. Интериора е вдъхновен от модерната градската мода, с възможност за по-нестандартни цветови комбинации между подовото покритие и тапицерията на седалките, запазвайки отличителния скандинавски почерк. Разнообразието от интелигентните технологии допълват перфектно интериора. Интуитивният 9-инчов централен дисплей с портретно ориентиран тъч скрийн осигурява светкавичен достъп до редица услуги и приложения, както и безпроблемна поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto, така че XC40 и телефонът ви да се превърнат в едно цяло. А със Sensus навигацията можете да бъдете спокойни, че винаги сте на прав път към следващата вълнуваща дестинация. И това не всичко.

 

Багажа за нашето пътешествие ли ?  Споко, има мяста за всички и всичко.

Модела е създаден с радикално нов подход към пространството вътре – на практика има място за всичко. С обем от 460 литра и интелигентен сгъваем под, XC40 има багажно отделение, което е едновременно практично и функционално. В ежедневието, няма нужда да се притеснявате, че покупките ще се разпилеят при по-рязко спиране, благодарение на куките, разположени в купето. А изобилието от интелигентни опции за съхранение гарантират, че лаптопът и чашата с кафе винаги ще бъдат на една ръка разстояние.  В автомобила има дори кошче за отпадъци.

Като типичен представител на семейството на Volvo, XC40 се грижи за безопасността на водача и пътниците. Благодарение на множеството системи за сигурност, като City Safety например стандартна при компактния SUV, можете да бъдете спокойни, че нищо няма да убегне от вашия поглед. Тази система засича пешеходци, велосипедисти и по-едри животни, предпазвайки ви от евентуален сблъсък с тях. Pilot Assist пък ще ви накара да погледнете по друг начин на натоварения трафик и продължителното шофиране, поддържайки автоматично постоянна скорост и дистанция от автомобила пред вас. А с Run-off road Mitigation гарантирано няма да напуснете лентата си на движение, в случай че неволно се разсеете. И тъй като XC40 е вдъхновен от градския начин на живот, разполагате с 360-градусовата камера за паркиране, която ще ви помогне да овладеете тесните градски пространства без проблем и да спрете автомобила си на точно онова предизвикателно място.

Изпитайте удоволствието от вдъхновяващия Volvo XC40 като го тествате в най-близкия  комплекс на Volvo в София, Пловдив, Варна или Бургас. Пълна оферта изтеглете от тук : https://bit.ly/2VJIF12

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име