Световна купа Верона

0
2112

Холандецът Майкъл Ван Де Влутен и неговият 15-год. кастрат – VDL Groep Verdi, спечелиха третия кръг от Световната купа на Longines и FEI по прескачан на препятствия – Западно Европейска лига, който се проведе във Верона, Италия. Точността им до секунди ги постави на лидерското място от общо 11 претенденти. Единствено италианецът Алберто Зорзи и кон Fair Light van T Heike, имаха шанс да бият времето на Майкъл и Verdi – 35,91 секунди, но завършиха втори. Трети по резултат станаха Питър Девос от Белгия с кон Apart.

Победата на италианеца го качи на челна позиция в лигата, преди началото на четвъртия кръг от сериите, който ще се проведе в Лион, Франция следващата седмица.

Корс дизайнера Юлиано Везани не остави избор на състезателите в паркура и те трябваше да са бързи и яростни, да покажат кураж, баланс и отдаденост.

Напрежението в публиката се нажежи,след като до бараж стигнаха четирима италианци. Двата тандема – Луиджи Полесело с Panama Tame и Емилио Бикочи с Sassicaia Ares, бутнаха по две препятствия. Въпреки чистия паркур на Лоренцо де Лука и Halifax van het Kluizebis, времето от 38 секунди бе достатъчно само за 4-тото място.

Ван Де Влутен притежава Verdi от както е бил на 4 години. Силната връзка помежду им е ключът към техния успех. „Той е кон, който харесва да печели и това е много важно. Ако си добър ездач, но конят ти не може или не иска да печели, то тогава всичко е напразно. Всяка седмица се старая да усетя настроението му. Вече няма нужда да го уча да скача, той си знае работата. Най-важно за мен е да е щастлив.”

Не пропускайте да гледате Световна купа Верона на 31 октомври по Eurosport от 19:00 ч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име