Гран При Грийнвил – Спартанбърг за $ 130 000

0
1811
Пол О’Ши и Machu Picchu

На 28 октомври, на състезание по конкур ипик в Международния конен център в Трайън (САЩ), Пол О’Ши (Ирландия) и кон Machu Picchu си осигуриха първото място, буквално прелитайки през манежа. Това изпитание едновременно е последното за сезона и първия тест по прескачане на препятствия преди Световните конни игри.

Шон Касиди и Valinski S

На второ място, с време от 35,105 сек., останаха Шон Касиди (САЩ) и 15 годишния кастрат Valinski S, порода Холандски топлокръвен кон. Трети по резултат и време от 35,25 сек. станаха Марги Енгъл (САЩ) и Dicas – 8-годишен кастрат, порода Немски топлокръвен кон.

Паркур майстор на състезанието беше американецът Антъни Д’Амбросио.

През изпитанието преминаха 36 коня, 10 от които стигнаха до бараж, а само 5 тандема успяха да минат чисто и през двата паркура.

Марги Енгъл и Dicas

Победителят Пол О’Ши работи вече 3 години с Machu Picchu „Скачах с него на Купа на нациите във Флорида и два пъти минахме чисто през препятствията. Той е страхотен кон, с красив ум, чудесен за езда, просто е прекрасен.”

Това тестово изпитание е първото от осем, които ще посрещне центърът в Трайън. Те имат за цел да помогнат в приготовленията за Световните игри догодина. Тестовите изпитания не са предвидени да дават квалификация за Игрите. Следващите състезания ще се проведат през април и май месец 2018 г.

снимки ©Sportfot

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име