Спортен уикенд с вълнения и нови имена в държавния шампионат за млади коне

0
47

Днес завърши и последното изпитание от държавния шампионат по прескачане на препятствия за млади коне, който се проведе в конна база „Студенец“, село Садовец в дните от 18 до 20 октомври. При 4-годишни коне  шампион стана Даниел Атмаджов от ККС „Екуестре“ с Кол Ми Соник. След него на стълбицата се наредиха Живко Митев и Папилон Еспециал от ККС „Спартак“ на второ и Иван Димитров с кон Габриел от ЕК „Левски – София“ зна трето място.  Антон Дацински с кон Престиж  и Ивайло Любенов с Ъндъркавър Ми Амор от ККС „Истър“  заеха четвъртото и петото място.

Даниел Атмаджов

11 коне попълниха стартовия списък в прескачанията за 5-годишни коне, където с превъзходна езда се наложи и спечели титлата Държавен шампион Филип Велев с Хонолулу Ви Ейч Моленхоф Зет от ККС „Буцефал Ендюранс“. След нега на стълбицата се качи Ивайло Любенов с Балу Бустер от ККС „Истър“ и трети на подиума стъпи Живко Митев с Кора от ККС „Спартак“. Ангел Няголов от ККС „Агалар“ остана четвърти и пети с конете си Копенхаген и  Жет Сет Де Мас!

Филип Велев

Държавният шампионат по прескачане на препятствия излъчи и тазгодишният победител и при 6-годишните коне. Апостол Тенев с Nikon VDL от ККС „Тенев и син“ триумфира с титлата Държавен шампион за 2024 година. Представителят на домакините Антон Дацински и Еър Гема Зет от ККС „Студенец“ се класираха на второ място след супер оспорван паркур. Андриан Тодоров с Калистос Лейди от ККС „Свети Георги“ зае почетното трето място. Апостол Тенев с Дикаприо от ККС „Тенев и син“ и Анна Ангелова с Норби от ККС „Калоян 92“ допълниха челната петица, заемайки съответно четвърто и пето място!

Апостол Тенев

 Елиза Чолакова е новият държавен шампион при 7-годишните коне и носител на Приз „Цветан Дилчев“ за 2024 год.! Опитният Калин Неделчев с Диабалт от ККС „Пълдин“  стана втори, а Антон Дацински с Чакоруе  – трети. 

Елиза Чолакова

Текст и снимки: БФКС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име