Българския химн звуча три пъти на международен турнир в Гърция 

0
53

На приключилото международно състезание по прескачане на препятствия в южната ни съседка нашият състезател Ивайло Бонев с кон Lot of Special спечели паркура в два манша на височина 140 см. Елиза Чолакова с кобила Diandria DZ спечели бързия паркур с височина 130 см. На малко GP CSI* след бараж Елиза спечели отново първо място с кон Jupiter. По-късно Чолакова кобила Diandria DZ се разписа успешно и на 135 см, като завоюваното и едно  трето място. В същата категория Димитър Атансов с Кордасино се нареди на пето.

При младите коне Ивайло Бонев и Нетфликс BMG се изкачиха на най-високото стъпало, печелейки първо място в изпитанието с височина 130 см!  Апостол Тенев с Никон VDL също се представи отлично, заемайки четвърто място в същата категория!По същото време трима български състезатели се представяха на Международен турнир по издръжливост на дистанция 120 км в Саморин, Словакия. Въпреки студеното и лошо време  Деян Кутелов с Таким Ал Азахар, Йордан Иванов с Деби Ахмир и Мирослав Боршош с кобила Миа завършиха съответно на 6, 7 и 8 място. 

Календара на родната ни федерация отбелязва и началото на Държавния шампионат по в конкур ипика за млади коне, който ще се проведе от утре 17 октомври до 20 октомври на конна база „Студенец“, село Садовец. В рамките на шампионата ще се проведе и традиционното ежегодно  изложение на коне от породата Български спортен кон  и интродуцирани породи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име