Наши ездачи в две дисциплини жънат успехи в Гърция 

0
229

На проведения през изминалия уикенд (5 и 6 октомври) Балкански шампионат по издръжливост в Килкис, Гърция българските атлети се разписаха повече от успешно. В отборното класиране от пет нации България завоюва второ място. В индивидуалната надпревара на 100 км, в конкуренция от 27 ездачи, нашият състезател  Денис Фурлански с кон Павел се класира на престижното 3-то място, следван от Христина Фурланска с кобила Деметра, съответно на  4-то място и Десислава Алексиева с кобила Гамила на 5-то място. В категорията за млади ездачи спечелихме едно второ място за което се потруди Радост Бакалова с кобила Манаба, а Деян Кутелов стана е трети. В международният турнир 2* на дистанция 122 км -първо спечели Николай Николов с Еделвайс. И с още  едно първо място ни зарадва на 1* 102 км Надя Владимирова с кон Емос.

По същото време отново в Гърция, но в прекрасния Солун и по конкретно в  престижния конен център „Kлуб Ипос“ в Неа Райдестос в  дните от  3-6  и 10-13 октомври се провежда международен турнир по прескачане на препятствия, където 25 български ездачи взимат участие в различните категории. Събитието е включено в официалния календар на  Международната федерация по конен спорт (FEI).  

Антон Дацински

Първи с едно трето място се разписа Антон Дацински с кон Караско от клуб по коне спорт (ККС) „Студенец“ в ранкинг паркура на височина 145 см в пряко конкуренция от 22 участника. Ден по-късно със своята кобила Калианка PS, Дацински грабна и едно четвърто място в Гран При с височина 145 см, след оспорвана надпревара с още 19 тандема. 

Към днешния ден българските ездачи продължават участието си в Международния турнир в Солун в луксозния Ипос конен клуб. Основан през 2020 г. Ипос е най-големият клуб по конен спорт в Северна Гърция и вторият по големина в Гърция след Олимпийския център по конен спорт в Атина. Определя се като най-модерната конна база на Балканите с 60 постоянни конюшни и 220 конюшни за гости, три закирити манежи с настилка от специален силициев пясък, един закрит манеж за начинаещи ездачи,  както и много други допълнителни зони за релакс, хотел и ресторанти покриващи обща

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име