Трета поредна олимпийска титла за Германия в конния спорт

0
256

Германия бетонира олимпийската си титла в отборната надпревара по обездка на Игрите в Париж. Атлетите на Германия в състав Фредерик Вандрес, Изабел Верт и Джесика фон Бредов-Верндъл спечелиха олимпийското злато в дисциплината за рекорден десети път и за трети пореден след титлите в Рио 2016 и Токио 2020.В същото време световно известната Изабел Верт, коята в момента е на 55-години, спечели 13-ия си олимпийски медал. Отборът на Дания грабна среброто, а олимпийския бронз остана за Великобритания. Състезанието по обездка се проведе на манежа в двореца Версай и бе изгледано от американската рап звезда Снуп Дог, който работи за канала NBC по време на Олимпиадата.

Изабела Верт

И ако това бяха вълненията през петъчния ден, то неделята довя поредната победа за Джесика фон Бредов-Верндъл, коята защити олимпийската си титла в дисциплината. Германката Джесика спечели олимпийската си титла в индивидуалната надпревара на Игрите в Париж. 38-годишната Фон Бредов-Верндъл триумфира и вчера в отборната обездка с отбора на Германия и повтори постижението си от Токио преди три години, когато също стана двойна шампионка в обездката (индивидуално и отборно). Това е трето злато за Германия в конния спорт на Игрите в Париж. Освен двете титли в обездката, Германия има и злато във всестранната езда (индивидуално) на Михаел Юнг.

Джесика фон Бредов-Верндъл

Среброто отново взе ездач от Германия в лицето на  Изабел Верт с кон Уенди. Верт е олимпийска вицешампионки от Токио. Тя бе в състава на Германия, който вчера спечели златото в отборната дисциплина. Британката Шарлот Фрай остана с бронзовото отличие.

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име