Ирландските ездачи победиха на собствен терен

0
489

Отборът на Ирландия спечели победа на свой терен в етапа Милстрийт от Купата на нациите, след като и четиримата състезатели показаха страхотни скокове и крос-кънтри изпълнения. В горещо оспорвано състезание от началото до края домакинската нация завърши с резултат от 110,2, точно пред Съединените Американски Щати със 113,7 и Австралия със 114,2. Състезанието се проведе през изминалия уикенд (30 май – 1,2 юни ) 

Всичко се сведe до повече от „късмета на ирландците“ за домакинството да вземат третия етап от FEI Eventing Nations Cup™ в Милстрийт. След като завършиха на пето и следователно последно място във фазата на обездка, те се пребориха, за да се изкачат на трета позиция след съботната фаза на прескачане – където всички ездачи имаха изчистени места. Това беше преди да доминират във фазата на крос-кънтри с четири много бързи чисти обиколки през препятствията. И това е  първият път, когато Ирландия печели турнир за Купата на нациите на собствен терен. Второто място зае много опитния изцяло дамски отбор от САЩ, който завърши на 113.7. Отборът на Австралия беше на косъм  от втората позиция със 114,2, но остана трети.   Говорейки след церемонията по награждаването, шефът на екипа на отбора на Ирландия, Дан Албърт, беше доволен от победата на неговия отбор, тъй като въпреки че са традиционно добра нация по всестранна дисциплина, те са имали по-малко успехи в сериите за Купата на нациите през годините.

 

Събитието се проведе грандиозната паркова обстановка на територията на замъка Дришан на добре подготвени трасета за крос-кънтри, проектирани от Майк Етерингтън-Смит – дизайнерът на трасето е признат за един от най-добрите в света и е известен с това, че дава на елитните ездачи и техните коне най-добрата среда за изява. Доказателство за това е фактът, Смит проектира трасетата за крос-кънтри за Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. и Хонконг през 2008 г., в допълнение към Световното първенство през 2010 г. и Европейското първенство през 2005, 2019 и 2021 г. 

На този ранен етап отборът на Австралия води със 140 точки с Франция и Ирландия с по 100 точки. Сериите за Купата на нациите продължават в Аванш в Швейцария, през следващия уикенд (6-9 юни), а финалът на сериите ща са в Бокело (Нидерландия) от 10 до13 октомври.

Текст и снимки: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име