Силвър Стар Моторс ще продава и обслужва Mercedes-Benz, Setra и Fuso

0
3156

Това стана ясно на пресконференция, която представителите на  Силвър Стар Моторс  дадоха на българските медии. Те ще отговарят за холсейл бизнеса в България със седалище в София. Продажбите на ритейл ниво в София, Пловдив и Варна се извършват от Силвър Стар Ритейл ЕАД, родствено дружество на Силвър Стар Ритейл ЕАД. Групата се контролира от г-н Халед Джуфали, партньор на Даймлер АГ от няколко десетилетия.

Групата Силвър Стар се управлява и представлява от Ролф-Юрген Заерле, изп.директор и член на борда на директорите. Г-н Заерле има тридесет годишен опит с марката Mercedes-Benz. Той идва в България, след като четири години е управлявал дейността на Генерален дистрибутор на Даймлер АГ в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора.

Силвър Стар планира интензивни маркетингови активности, които заедно със силните марки на Даймлер и ненадминатата продуктова гама, имат за цел да утвърдят компанията като лидер на пазара на леки и товарни автомобили в България. Генералният дистрибутор стартира дейността си в началото на април и планира да завърши годината с над 1000 продадени автомобила от всички дивизии на групата.

Към днешна дата, Силвър Стар има изградени и напълно функциониращи структури с 340 служители. На клиентите се предлага цялата продуктова гама от леки автомобили, ванове, товарни автомобили и автобуси.

Налични са всички основни модели леки автомобили за тестово шофиране, както и голямо разнообразие от складови автомобили.

Сроковете за доставка са унифицирани с тези на европейските пазари. Фирмата има и разработени програми за обратно изкупуване, с което клиентите са облекчени при покупката на нов автомобил.

Капацитетът и стандартите на следпродажбеното обслужване вече са подобрени: резервни части се доставят пет дни в седмицата от Германия, въведени са и процеси за контрол на качеството.

Продажбените и сервизните центрове се запазват същите, с което компанията се възползва от предимството да посреща своите клиенти на разработени вече локации. Всеки ритейл се отличава със собствен търговски знак, като използва имената Силвър Стар София, Силвър Стар Пловдив и Силвър Стар Варна.

В градовете Бургас и Русе компанията се представлява от оторизирани партньори – Дарс Ауто и Евро Старс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име