Хайредин с първо вписано в официалния календар на БФКС състезание по конкур ипик

0
402

Събитието се проведе на 13 април и реално е 13-то поредно издание на турнира по прескачане на препятствия с домакинството на село Хайредин (област Враца), но тази година то премина под официоза и регламента на ФЕИ. Истинско постижение за организаторите в лицето на община Хайредин и неуморните усилия лично на кмета г-н Тодор Алексиев, чиято последователност след 12 години бе възнаградена с признание от БФКС (Българска федерация конен спор)

„ Признавам си, че съм впечатлена от условията, организацията и броя на ездачите, които се разписаха в състезанието. И трите изпитания преминаха по ноти. Като представител на БФКС, заедно с паркур-майстора и стюардите останахме повече от приятно изненадани. Нашата задача е да следим за регламента и цялостното протичане на състезанието. Всичко беше на ниво. Поздравления за домакините.“, сподели Боряна Крумова, съдия  от БФКС. Екипът на федерацията се допълваше от стюарда Валентин Джавелков и паркур- майстора Трифон Дацински.

Най-малката състезателка в турнира бе 9-годишната Марая Иванова с понито Немо от ККС „Калоян 92“, а най-достолепният бе 58-годишния Олег Горанов от ККС „ Бутан“ . Именно в село Бутан е следващото състезание, което ще се проведе на 20 април по прескачане на препятствия.

Откритият турнир в Хейредин предложи три изпитания. Първият „Х паркур и понита“ посрещна 21 участника.

Второто изпитание с височина на препятствията до 100 см, бърз паркур и трето изпитание на 110 см, паркур с еднократен бараж за 5 годишни и по – възрастни коне.  В Х -паркура всички преминали успешно изпитанието получиха награди от домакините. В изпитание № 1 и 2 първите места обраха възпитаниците на ККС“ Калоян 92″ от Арбанаси, съответно на 100 см Елена Касакова с кобила Алегра и на 110 см Анна Ангелова с кон Нардик. Наградния фонд и купите бяха осигурени от община Хайредин и връчени от г-жа Светлана Ценова, секретар на общината.

Репортаж от състезанието в Хайредин може да проследите тази сряда от 21:00 ч в предаването „Конете на България“ по Агро ТвТрите изпитания с всички участници, може да гледате в ютюб канала horsemеdiabg

Фото: Иван Кисьов
Видео: Ивелин Солаков

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име