Ярки и новоизгряващи звезди на финалите по Обездка в Рияд

0
360

Германската звезда Изабел Верт ще преследва шестата си титла от ФЕИ Световната купа по обездка™ на финала в Рияд, Саудитска Арабия следващата седмица. Събитието се очертава зрелищна кралска битка в дисциплината. Повече от интерес  будят и имената на състезатели, които до момента нямат трофейната слава на популярните имена в световната обездка, но са истинска конкуренция. 

Идната сряда, 17 април, когато ще стартира Гран При в Рияд ще видим и белгийката Флоре де Вине, коята само на 29 години вече е сериозна заплаха на оптините атлети в дисциплината. Тя бе част от националния отбор на страната си по време на Европейското първенство на ФЕИ през 2023 г. в Ризенбек, Германия миналия септември. Тогава Белгия спечели едно от трите места, които могат да бъдат взети за отбори, които все още не са се класирали за Олимпийските игри в Париж тази година. Отделно от това Де Вине привлече вниманието на коментатори и зрители по време на  сериите FEI Dressage World Cup™ 2023/2024 от Западноевропейската лига, когато се завърши на десето място. Младата състезателка олицетворява новия прилив на енергия в белгийската обездка напоследък и включването й в стартовия списък за предстоящия Финал на ФЕИ Световната купа по обездка ще бъде подкрепено от още един неин съотборник.

Флоре де Вине по време на състезание в Амстердам, през януари 2024 г

По същото време коментаторите в конния спорт не спират да спрягат името на германската звезда Изабел Верт, която в Рияд ще преследва шестата си титла от ФЕИ Световната купа по обездка.  Днес наричана „Кралицата“ на международната обездка, тя продължава да бъде феноменална. 

Зад гърба си Верт има общо пет победи в Световната купа и е най-титулуваният спортист в конния спорт. Тя се отправя към Рияд със заявка за шеста титла, която вече ясно се вижда. Това което предстои до няколко дни е FEI Grand Prix – теглене на  жребии за реда на стартиране, 16 април от 20.00 часа. Гран При серията е в сряда, 17 април в 13:15 местно време и Гран При свободен стил – петък, 19 април от 17:15 местно време

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име