С два породни каталога НАК посреща случният сезон 

0
731

Националната асоциация по коневъдство (НАК) отпечата тазгодишните каталози на жребците производители от Чистокръвна Английска порода (ЧАП )и порода Дунавски кон. 

Каталога за ЧАП е задължителен по силата на международното членство на България в International Stud Вook Committee – ISBС (Международен комитет на родословните книги за коне от ЧАП и задава стандартите по които работят всички родословни книги за коне от ЧАП по цял свят ). Изданието представя родословието на всеки кон, данни от състезания и печалби, статистика за внесени коне от породата у нас по държави и категории, общо регистрирани коне за последните десет години и линейната структура на жребците производители в България. 

Аналогичното издание за жребците от родната ни порода Дунавски кон представя за първи път одобрените за бащи жребци с които собствениците на коне и селекционно коневъдство могат да работят. С подробни педигрета и снимков материал каталога онагледява най-добрите екземпляри, както и статистика за новородени, регистрирани и работещи коне и кобили. Специализираните справочници могат да се поръчат единствено в офиса на НАК – София или на телефон 0888 38 13 13.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име