Ангел Тухов е новият управител на OMV България

0
1661

Досегашният управител Дечебал Тудор ще концентрира усилята си в OMV Сърбия, това става ясно от официално съобщение до медиите в България.

Ангел Туханов

Ангел Тухов е новият управител и мениджър „Верига бензиностанции“ на OMV България ефективно от  януари, тази година. Той наследява поста  от Дечебал Тудор, който пое компанията през м. март 2019 г., и продължава да работи в OMV, но с локация Сърбия.

Новият управител на OMV България има над 7 години ръководен опит в мениджмънта на компанията, като през последните две години Ангел Тухов заема длъжността изпълнителен директор на OMV Petrom Молдова. Професионалната му кариера се развива изцяло в OMV и преминава през всички нива на корпоративната йерархия. Той започва работа във финансовия отдел на фирмата през 2010, а две години по-късно е назначен на поста мениджър логистика за непетролни продукти у нас, а впоследствие и за Сърбия. През годините г-н Тухов натрупва солиден опит и експертиза в различни отдели на компанията, в управлението на проекти и разработването на стратегии за развитие на бизнеса.

„Щастлив съм, че тази отговорна позиция ми дава възможност да се върна в България. Заедно с екипа ще продължим да надграждаме качеството, което българските потребители свързват с горивата MaxxMotion, VIVA café и цялостното изживяване в нашите обекти. Ще продължим да укрепваме лидерската позиция на OMV България и нейния имидж на иновативна и социално отговорна компания, предлагаща висококачествени продукти и услуги. Уверен съм, че ще продължим положителната тенденция и ще поведем компанията към нови успехи в съответствие с изпълнението на нашата дългосрочна стратегия за устойчивост. “, споделя г-н Тухов.

Основен фокус на компанията остава осигуряването на качествени продукти и услуги, с грижа за хората и средата, изпреварвайки променящите се потребности и очаквания на пътуващите.

OMV е на българския пазар от 1998 г., като днес има 93 търговски обекта в цялата страна. OMV е многофункционален център за услуги. Основната дейност на компанията е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Търговските обекти OMV имат собствена марка ресторанти и магазини – VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2023 г. OMV е инвестирала в България над 400 милиона лева. В момента в обектите на OMV в страната работят около 1 400 души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име