Шарлот Дюжарден и Имхотеп завладяха британския манеж

0
872

След изпълнения в петия етап от ФЕИ Световната купа по обездка™ 2023/2024 Западноевропейска лига на роден терен в Лондон 10-кратната златна медалистка и нейният 10-годишен кастрат регистрираха огромна преднина с резултат от 89.465. Втори с резултат от  85.040, стана сънародничката й Лоти Фрай. Трето място отиде при 23-годишната Беки Мууди, която е спечелила повече от 30 национални титли и която твърдо е установила статута си сред най-добрите британски звезди по обездка с нейната деветгодишна кобила Жагербомб , която отбеляза 83,675.

Не за първи път в кариерата си, британката Шарлот Дюжарден завлядява арената, като изведе Имхотеп до победа в петия етап от лигата. 

На Европейското първенство през септември тази година, в Ризенбек, Германия Дюжарден помотна на страната си да спечели отборно злато, преди да вземе както Гран при специалния, така и бронзовия в свободния стил. Тя не крие факта, че се стреми към Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и споделя: „ Блестяща нощ. Една брилянтна вечер за британската обездка. Конят ми беше много спокоен, сигурен и лек в ръцете ми.“ 

Западноевропейската лига продължава в Мехелен, Белгия след две седмици  (29 декември) за шестия кръг от 11-те квалификации по пътя към финала на Световната купа по обездка на FEI™ 2024, който ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия следващия април.

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име