Руски и беларуски състезатели, коне и официални лица с вероятност да се завърнат на междунаредните манежи

0
553

Докато санкциите, забраняващи провеждането на международни състезания в Русия и Беларус, остават в сила, бордът на ФЕИ (международната федерация по конен спорт ) реши да премахне забраната за участие в състезания на руски и беларуски състезатели, коне и официални лица.  Условията и графикът за изпълнение на това решение ще бъдат предложени за одобрение от борда на Федерацията по време на телеконференция, коята се проведе през декември 2023 г.По време на годишната си среща, проведена на 18 и 19 ноември в Мексико Сити, бордът на ФЕИ предложи отпадане на мярката влезнала в сила на 2 март, 2022 г а именно забрана на руски и беларуски състезатели, коне и официални лица до официални състезния на федерацията. На срещата бе отбелязано, че защитните мерки, които бяха въведени преди повече от 18 месеца, вече могат да бъдат преразгледани предвид ситуацията в други спортове, където руските и беларуските спортисти постепенно възобновиха участието си в международния спорт като неутрални заедно с украинските спортисти без значително прекъсване на състезанията.

Щабът на ФЕИ беше натоварен от Борда да установи условията и графика, позволяващи на отделни руски и беларуски състезатели, коне и официални лица да възобновят участието си в събития на ФЕИ. Междувременно руски и беларуски състезатели, коне и официални лица остават недопустими да участват в събитията под шапката на международната федерация.

Бордът се възползва от възможността да повтори пълната си подкрепа за народа на Украйна, който страдаше и продължава да страда изключително много, и обеща своята непрекъсната солидарност и подкрепа към украинската конна общност чрез Фонда за солидарна помощ на FEI.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име