Lumina Park гостува на София с коне еднорози

0
1072

Ботаническата градина към БАН в столицата (ул. Околовръстен път 22) разцъфтя, като екзотично сафари, със звездно небе, животински и богат цветен растителен свят. Атрактивни светлинни инсталации подходящи за всички възрасти с водопади, дървета,  космически пътеки, коне,  царствена карета и дори автомобил от модерното съвремие на електрическата ера.

Изложението Lumina Park е изградено на територията на най-цветната и богата по световен обмен на растения у нас ботаническа градина с близо 2 километра алеи с предложение за впечатляваща вечерна разходка. Градина е специализирана в експерименталната ботаника, биоразнообразието и образованието. Така тези дни цялата тази научна дейност е превърната във визуално пиршество със зашеметяващи LED скулптури и природни явления.

Парка е част от серията паркове, изгряващи за есенно-зимния период в 10 европейски града. У нас паркът е изграден с над 130 светлинни инсталации и ще гостува във София от октомври до края на февруари догодина.

Вълшебната градина е съобразена и изградена по всички енергийни стандарти за пестене на енергия, опазване на околната среда и онзи образователен момент за подрастващите, който идва от различните излабжи под надслов  „ Конете  – сила и енергия“, „Духове на гората“, „Жерави”, „Господари на дивата гора”.  От сътворението си до момента паркът е красял Прага, Будапеща и Вилнюс,  и ето че след три години вече е ред и на София!

Във всеки град, атракциона следва мисията да разпространява изкуството, като го прави достъпно за всички посетители. Завладяващите творби са хрумване на полски художници, окъпани в милиони светлини, в които светлината играе централна роля, осигурявайки атмосфера на загадъчност, съчетана с необикновени  усещания. Тук въображението не познава граници, а еднорозите са една най-завладяващите и мащабни творби за радост на малки и големи посетители. Светлинното изложение може да бъде видяно всеки ден, без понеделник, между 18:00 и 22:00 ч., до края на февруари 2024. С посещението си подкрепяме и дейността на ботаническата градина в която се отглеждат редки видове растения, храсти и дървета.

 

Фото: Lumina Park София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име