“Купа Република България” по прескачане на препятствия и Ендюранс ДП бележиха финала на сезона в двете дисциплини

0
862

Последното състезание в дисциплината конкур ипик за тази година се проведе от 20 до 22 октомври на канна база „ Ген. Крум Лекарски“, в Божурище, по същото време в гористите местности над Асеновград се проведе и състезание по издръжливост.

В Божурище носител на Купа Република България за 2023 година стана  Антон Дацински с кон Карас от ККС “ Студенец”. Второто престижно място завоюва талантливия ездач Милко Кочев с Карино от ККС “Пълдин” и третото място за известния наш състезател и селекционер Ивелин Вълев с кон Ягуар от ККС “Екуита”. В купата се разписаха общо 34 тандема, като във финала влязоха 20 от тях. За отбелязване е доволно големият брой на ездачи в категория „ пони“ в рамките на Купа Република България. 16 атлети се представиха в тази категория, като първото място завоюва  Виктория Стефанова с Ткон имоко от ККС “Тракиец”, следвана от Лора Чолакова от ККС “ Тенев и син” с Олаф К, която спечели и третото място, но с кон Вен Виес Мис Монреал.

Края на състезателния сезон в в друга класическа дисциплина под крилото на БФКС се отбеляза по същото време в село Червен, до Асеновград. Събитието бе Държавно първенство за млади ездачи и юноши, за пони ездачи и деца в дисциплината издръжливост.

Последното състезание от календара на БФКС за сезон 2023 ще се проведе от 2 до 4 ноември на територията на КСБ „Калоян 92“ – Арбанаси по всестранна езда и е държавен шампионат 2*, юноши до 14, и до 18 години, за 4 и 5 –  годишни коне, пони ездачи и СТ за 1*, гр. Б и аматьори.

Снимки: БФКС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име