Европейският шампионат по впрягове с проливен дъжд 

0
504

Световно известната „първа дама“ по управление на впрягове на Германия Марейке Харм постигна първо място с резултат от 38,52 по пътя си за европейска титла, въпреки проливния дъжд, който се изля върху конния център EXPO, Нидерландия. Като един от последните пилоти за деня, тя дълго очакваше своя старт :  „Не беше добре в началото точно на този следобед да завали. Всички хамути и конете бяха излъскани до блясък. Но валежът не попречи на моите коне да дадат всичко от себе си.“

На снимките:  Марейке Харм – Германия с четворка впряг (ZALANDO, G, RACCIANO и ZAZOU 30 )  

Съотборничката на Марейке Анна Сандман успя да грабне трето място в надпреварата. Така техният общ резултат поставя отбора на Германия напред. Холандците току-що бяха пропуснали да запазят една малка преднина, която имаха в отборното състезание поради неизправност в амуницията на един от конете. Втори в този цветен и наситен с красота шампионат стана халандецът Брам Чардън. Предпоследният пилот, който отчете също проблем, но технически в тегленото превозно средство и завърши благодарение на многогодишният си опит и хладнокръвие бе Ийсбранд. Представяне, което се хареса на съдиите. Завършвайки деня на 4-то място, той продължи да се бори за медал и допринесе за отборния резултат от 85.51. 

Междувременно парапилотите са в почивка, двата шампионата 7-мото издание на ФЕИ пара световенно първенство и 13-ия Европейски шампионат продължават.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име