Рисаците в пряка битка насред лято

0
524

Четвъртия състезателен ден от календара на Българската асоциация за Рисисти коне (БАРК), предизвика 34 коня от Рисиста порода в четири гари в средата на лятото.   Съботния ден на 29 юли поднесе горещи емоции по овалната хиподрумна писта на карловското село Войнягово, където се проведе поредния състезателен ден за рисисти коне в двуколки. Първа гара на дистанция 1600 метра стартира точно в 10:00 ч и даде старт на 6 запрежчика и техните 2-годишни коне. Победител стана Йордан Ангел, стопанин и треньор на управляваната от него кобила Rubi Girl. Втора стана кобила Senioritta Bell от конюшните на баща и син Йосиф и Рангел Мътишеви. Третото място заслужи жребец  Saphir със собственик, треньор и запрежчик Ради Дойдев.

Втора гара за купа „Български производител“ на дистанция 1900 метра за 3-годишни и по-възрастни коне посрещна 7 участника, като най-бърз по тресето бе 6-годишния жребец Forlan собственост на Илчо Илчев, който както винаги бе и запрежчик. Втора се класира 6-годишната кобила Bravag, собственост на Златка Бояджиева, но тренирана и управлявана от Кръстьо Динчев. За третото място се пребори Francheska Halerydq, която е на три години със собственик и треньор Стилиян Костов и в тази гара под управлението на Йордан Ангелов.

В 11:00 като по часовник стартираха 9 четиригодишни и по-възрастни жребци и кобили на дистанция 1600 метра в конкуренция за Приз „Спринтьор“. Тук категоричен победител стана  опитния четириног атлет Diablo Jet, който показа рутината на своите 10 години. На финала неговият стопанин, треньор и запрежчик Тошко Желязков го възнагради със серия от целувки. Втори в гарата се класира Backy Falu от фермата на Георги Георгиев, който бе и запрежчик, а с трето място зарадва своя стопанин Живомир Стойчев кобила Flore D’avignere, която покорно изпълняваше командите му по трасето по време на надпреварата.

В четвъртото изпитание на 2300 метра Купа „Париж“ се наредиха 8 кобили само от породата Френсик Рисак от четири години нагоре. В битката за награден фонд от 2000 Евро се наложи 7-годишната грациозна Guzia Du Boulay тренирана, собственост и управлявана от Севдин Амдиев. Втори като тандем се класираха Gazelle Ligerenne  и Илия Илиев, но аплодисментите отидоха за собственика и треньора Чавдар Ангелов. Трети в престижната гара се класира двойката Galaxie Mesloise  и Илчо Илчев, който не подели с никого класацията, тъй като е и стопанин и треньор на кобилата.

Последното бягане в състезателния ден бе квалификация на 1600 метра за 2-годишни коне, където се представиха две млади кончета от породата с амбиция да влезнат в следващите стартове. Това бяха младите кобили Ibrahama  и Kimbarli под управлението съответно на Стефан Петров и Борис Генчев. Кобилите са собственост на Мирослав Маринов и Димитър Заешки.

Видеоматерил с всички участници, гари и награждаване може да проследите в ютюб канала horsemediabg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име