11-ото издание на Спортния форум FEI 2023 проведен в  Лозана белязан с голяма активност

0
1367

Спортния форум на ФЕИ, проведен в края на април потвърди желанието на конната общност да работи заедно и да намери решения, които биха били от полза за всички заинтересовани групи за  благосъстоянието на конете и бъдещето на спорта.

Президентът на FEI Ингмар Де Вос.

„Това, което видяхме през последните дни, е истински ангажимент за промяна, но също и отчетност. Дискусиите проведени през тези дни са доказателство за нашата колективна отговорност, която всички споделяме по отношение на нашите коне, нашия спорт, нашата индустрия и особено наследството, което искаме да оставим на следващите поколения ездачи.”, каза президентът на FEI Ингмар Де Вос. Първият ден на форумът бе посветен на разходите за на състезанията на ФЕИ по прескачане на препятствия. Друга дебатирана тема бяха Правилата в дисциплината издръжливост, които тази година са в процес на пълно преразглеждане. Сесията включваше предложения, направени от комисия, състояща се от председателя на Комитета за издръжливост на ФЕИ Кристиан Лозано (Франция), заместник-председателя д-р Сара Кумбс (Германия) и директора по издръжливост на ФЕИ Кристина Абу-Дайе.

 

„ Предложенията предизвикаха голям интерес от присъстващите и промените в правилата се посрещнаха с одобрение от присъстващите над 20 национални федерации. Финализиране на промените ще бъдат представени за гласуване на Общото събрание, което ще се проведе през ноември тази година.“

„Двудневната среща обсъди и препоръки, които включват мерки към по-широката конна общност извън състезанията, като конни бази с туристическа насоченост, любителски конни общества и др, чрез които да се постигнат по-високи стандарти за хуманно отношение към конете чрез индивидуална и колективна отговорност и доверие. За целта към ФЕИ работи комисия, която има възложена задача да разглежда случаи и да повлиява за разрешаване на продължаващото социално приемане на конете в спорта. На комисията беше възложено да предоставя независими съвети и препоръки за гарантиране, че хуманното отношение към еднокопитните е защитено чрез етични политики и практики във връзка със състезателните практики.

Срещата оповести и някои от последните новини, касаещи параолимпийската арена през 2024 г. Параолимпийските игри в Париж 2024 г., които ще се проведат от 28 август до 8 септември, ще представят параобездка в емблематичния замък Версай ( 3 до 7 септември ) като 78 атлети и от цял ​​свят ще могат да се състезават за 33 медала, разпределени в отборните, индивидуалните и свободните дисциплини.

Европейското първенство по параобездка на ФЕИ, което ще се проведе в Ризенбек (Германия) през септември 2023 г., ще предостави още една възможност на най-високо класирания отбор от състезанието да си осигури място в Париж. 18 индивидуални спортисти също ще имат право да се състезават. Това ще бъдат първите трима класирани ездачи от параолимпийската индивидуална ранглиста на ФЕИ в Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име