Топ 10 в световната ранглиста обездка за сезона

0
795

След зашеметяващата си победа на финалите на FEI World Cup™ 2023 в Омаха (САЩ), Джесика фон Бредоу-Верндъл (Германия) си върна първото място в световната ранглиста по обездка на FEI за спортисти, което я направи новия номер едно в света с 2193 точки .

Джесика фон Бредоу-Верндъл

Талатливата спортистка направи сензационно завръщане в състезанията от най-високо ниво миналия октомври на втората квалификация за Световната купа по обездка на FEI 2022/2023 в Лион (Фрнция) след шестмесечен отпуск по майчинство, спечелвайки както Гран При, така и теста за свободен стил на френска тема, включваща „Je ne regrette rien“ на Едит Пиаф. Има още една добра новина около  Джесика Бредоу-Верндъл, тъй като нейният кон TSF Dalera BB също се изкачи до номер едно в световната ранглиста по обездка на FEI за коне. Германската кобила вече е на върха в таблицата с 2193 точки. „Страхотно е чувството да се върнеш на върха след отпуск по майчинство.“, споделя Бредов-Верндъл. Бившата номер едно, Шарлот Фрай (Великобритания) сега държи втората позиция в класацията с 2080 точки, след като се изкачи до първото място, като спечели три медала (два златни) на Световното първенство по обездка на FEI 2022 в Хернинг (Дания).

Изабела Верт  остава трета в световната ранглиста по обездка на FEI с 2058 точки, докато Нана Скотборг се изкачи до четвърта позиция (1983 точки), след като спечели сребърен медал на финала на Световната купа по обездка на FEI™ 2023. Това е най-добрата позиция в класирането в кариерата на 30-годишната датчанка.

Изабела Верт

Диня Ван Лиер от Холандия затваря Топ 5 на световната ранглиста по обездка на FEI, слизайки на  пета позиция с 1902 точки, отчасти поради оттеглянето си от последния финал на Световната купа. Междувременно холандката Карина Крют се изкачи от пето до шесто място с 1869 точки, следвана от шведа Патрик Кител, който остава на 7-ма позиция с 1838 точки. Ингрид Климке (Германия) се придвижва на 8-мо място с 1832 точки, след като размени местата си с Бенджамин Верндъл (Германия), който сега е 9-ти с 1810 точки. Фредерик Вандрес (Германия) затваря Топ10 със 1793 точки.

Ингрид Климке

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име