БНТ ще предава финалите на Световната купа по прескачане на препятствия в Омаха

0
10193

На 6 и 7 април (четвъртък и петък) от 16:00 до 18:00 часа по БНТ 3 ще се излъчват репортажи от финала на Световната купа по прескачане на препятствия в Омаха, Небраска, САЩ. На 9 април (неделя) ще има и репортаж с начален час 18:00 часа.

Световното събитие, което събира най-елитните ездачи в трите класически дисциплини – прескачане на препятствия, обездка и волтижировка вече премина през задължителната първа инспекция за конете. Общо 40 коня от 19 нации застанаха пред комисията и само един беше задържан за допълнителна повторна проверка. Това беше 10-годишната кобила Ланселота на Нурджон Туякбаев от Узбекистан. Пристигналите коне вече се адаптират с първи тренировки  в първото състезание на височина на паркура 1,60 метра, което стартира тази вечер от 19:15 часа, а второто състезание на 1,60 метра ще бъде в четвъртък местно време.

За финалите на Световната купа по прескачане на препятствия Longines FEI 2023 в CHI Health Center в Омаха (САЩ), петък ще бъде почивен ден, преди шампионът за 2023 година да бъде коронован в събота вечер след вълнуващо състезание от два кръга, в което първите 30 ще отидат в първи кръг, а най-добрите 20 ще се борят на финалния кръг.

Повече от 80 от най-добрите спортисти в света от трите дисциплини ще дефилират в Небраска и в продължение на пет дни, те ще се състезават за върховната чест да станат шампиони на Световната купа на FEI в съответните си дисциплини.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име