Фон Екерман и кон Крал Едуард най-бързи в първия ден на финалите от Световнатта купа в Омаха

0
1115

Във вълнуващия първи етап  от Longines FEI Jumping World Cup™ Final 2023 в Омаха (САЩ), снощи  действащите двойни световни шампиони, шведът Хенрик фон Екерман и невероятният кон Крал Едуард отново се оказаха непобедими.Възползвайки се напълно от възможността да извлече най-доброто от шанса отреден от жребия да стартира последен от  40 ездачи от 19 държави, Фон Екерман  направи най-бързото преодоляване на трасето с 13 препятствия, подредени от португалския крос дизайнер Бернардо Коста Кабрал. Второто място заслужи динамичното дуо  британци Скот Браш и Хелоу Джеферсън, а германецът Даниел Дусер с кон Скудерия 1918 Tobago Z спечелиха трето място.

Тандемът Екерман – Едуард  покориха Олимпийските игри през 2020 г. без грешки за отборен златен медал. Те бяха обявени за индивидуални световни шампиони за 2022 г. и са класирани под номер 1 в света. Сега те искат да добавят финална титла на FEI World Cup™ към имената си. „Той е невероятен, фантастичен кон, който е направил толкова много велики неща“, каза фон Екерман за 13-годишния белгийски кон. Благодарен съм на собственика, че мога да го яздя и да се изявявам с него. Щастлив съм, че стартирах последен и бях най-бързия на терена.“

Утрешното действие започва в 19.15 ч. Местно американско време, а днес  и утре ( 6 и 7 април ) от 16:00 до 18:00 часа по БНТ 3 ще се излъчват репортажи от финалите на Световната купа по прескачане на препятствия в Омаха, Небраска, САЩ. На 9 април (неделя) ще има и репортаж с начален час 18:00 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име