Домакинска победа в обездката за Нидерландия, Мексико се гордее с Гарсия  

0
602

Нидерландката Диня Ван Лиере (на снимката) спечели осмия етап от Световната купа по обездка FEI 2022/2023 от Западноевропейска лига на домашен терен в Амстердам. Талантливата спортистка си партнираше с жребец Hermes с когото тя спечели бронзов медал от Световното първенство ECCO FEI миналото лято. Въпреки това петкратният шампион от Световната купа и дългогодишната звезда от манежа – легендата Изабел Верт, бе тази, която се придвижи до полпозишън в класацията, навлизайки в заключителните етапи на тази трудна серия от 11 етапа. Това беше втора победа за сезона за тази двойка, която също излезе начело в Мехелен (БЕЛ) през декември 2022г.

След като остават да се проведат още три квалификации, в Германия, Швеция и Нидерландия в момента начело е Верт, следвана от сънародниците си Ингрид Климке и Бенджамин Верндъл на второ и трето място. Деветият кръг в Ноймюнстер, Германия ще се проведе след три седмици, на 19 февруари.

По същото време в най-големият град в щата Пуебла в Мексико се проведе FEI Световна купа по прескачане на препятствия Longines 2022/2023 Северноамериканска лига. Хосе Сааведра Гарсия (на снимката) спечели дебюта си на Световна купа в паркур с 17 комбинаци. Така 24-годишния ездач и неговия 13-годишен жребец Максимус направиха запомняща се победа и записаха първа световна титла. В лигата лидерстото в 66 точки си запазва Даниел Койл, следван от Конор Суайл и Даниел Влуман. Longines FEI Jumping World Cup Северноамериканска лига приключва в Окала (САЩ) на 19 март 2023 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име