Националът Ангел Няголов спечели две титли на Държавното първенство по прескачане на препятствия

0
841

На проведеният от 14 до 16 октомври Държавен шампионат за Млади коне за 2022, на конна база  „Тракиец” в село Житница Ангел Няголов спечели шампионата за 6-годишни коне, като заложи на коня си Янник. Още едно злато успя да завоюва състезателя на клуб „Алагар“ в категорията на 7-годишните коне с кобила Касацента Петра.

Държавен шампион за 2022 в категория 4-годишни стана Недко Гайдаров с кобила Аполония от ККС „Шумен”, а със сребърен медал се зарадва Андрей Гочев и кон Дикаприо от ККС „Тракиец”. Трети в изпитанието се класира Филип Велев и Копидон от ККС „Буцефал Ендюранс”.

В категорията 5-годишни коне, златото грабна Денислав Мартинов с кон Диамант от ККС „Дежа Вю”, а на второ и трето място се класира Калин Неделчев от ККС „Пълдин” с двата си млади коня – Коколина и Диабалт.

При 6-годишните коне, втора след Няголов стана талантливата Ивана Ангелова с кон Интро-К Вант’Т Катенахй от ККС „Ген. Крум Лекарски” и трети Ивелин Вълев с кон Картего от ККС „Екуита”.

В категорията на 7-годишните коне, сребро след златото за Няголов спечели Милко Кочев с кон Дунав от ККС „Пълдин”, а с трето място се разписа Филип Велев с кон Карел Н от ККС „Буцефал Ендюранс”.

Пълни резултати можете да видите на страницата на Българска федерация по конен спорт: http://www.horsesportbg.org/event/6324/final_standings?age_group=all

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име