Световното първенство по всестранна eзда на FEI в Пратони дел Виваро, Италия се превърна в градиозен спектакъл за шампиони

0
806

Още в първите дни на световните надпревари президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) д-р Томас Бах, президентът на FEI и член на МОК Ингмар Де Вос и олимпийският златен медалист и председател на Комитета по всестранна езда на FEI Дейвид О’Конър обиколиха всички терени и плацове, за да прегледат условията и съоръженията на спортният център за конни дисциплини Rocca di Papa, в сърцето на красивия Parco dei Castelli Romani. Тази визита на високо равнище тряваше да инспектира трасето за кроса, което бе проектирано от директора на събитието Джузепе дела Киеза и да даде гаранция за безопасност както за ездачите, така и за конете.  „Впечатлен сън от мерките, които FEI предприема, за да защити благополучието и здравето на конете. Доволен от всичко, което Международната федерация прави, за да гарантира бъдещето устойчиво развитие на спорта. Трасето е за кроса е динамично, технично и в същото време дозирано по отношение на риска.“, сподели Томас Бах.

Д-р Томас Бах, Ингмар Де Вос и Дейвид О’Конър

Световното първенство по всестранна езда на FEI, което се проведе от 15 до 18 септември, бе последвано от Световно първенство по впрягове на FEI, което се провежда от 20 до 25 септември в Пратони дел Виваро.

Преди старта на  дисциплините: обездка и крос-кънтри, състезанието започна, както винаги с типичната за този сезон в Италия ранната утринна мъгла, надвиснала над парка Rocca di Papa с преглед на конете. Готови да бъдат представени за първа проверка, водени от своите водачи, конете подариха на зрителите истински гранде спектакъл. Още по време на ветеринарните прегледи, а по-късно и в оценяването на животните във въздуха витаеше обещание за едно вълнуващо Световно първенство на FEI в Италия.

По две пясъчни алеи, украсени с цветя конете трябваше да демонстрират движение в ходом и тръс и след това да бъдат оценени. С елегантно облечени водачи и прелестно почистени коне – тандемите създадоха истинска театрална сцена, като прелюдие към предстоящите спортни надпревари.

По време на кроса всеки отбор представи две комбинации  с 42 прескока  с 30 паркура от естествени и изкустени препятствия по релефен терен  с дължина 5600 метра. Оптималното време за преодоляване на изпатанията бе 9,50 минути.  В кроса се представиха 26 нации, доката във впряговете конете бяха 185 с 45 водачи от 17 държави.  

Вижте в галерия моменти от отминалата обездката, прегледа на конете с оценяване и кадри от продължаващите до 25 септември състезания по впрягове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име