Сдружение „ Конна терапия“ с благотворителна покана за изграждане на дом на терапевтични коне

0
1207

Сдружение „Конна терапия“ кани всички приятели на конете на благотворително събитие “Дом за терапевтичните коне ” на 24.09.2022 (събота), от 11:00 ч в Център „Приятели на Зита“, с. Кокаляне, ул. „Кокалянски рид“. Заедно с организациите Widows Sons Bulgaria и Masonic Riders Bulgaria сдружението обединява сили за изграждането на конюшня за терапевтичните коне на Центъра. Конете Зита, Хипо, Пами и Холи всяка година помагат на близо 100 деца с двигателни, поведенчески, езикови, социални, емоционални и психични проблеми. В момента те се нуждаят от нашата помощ! Нека се обединим и заедно помогнем да имат дом, в който да се чувстват спокойни и защитени. Място, където и конете и децата ще имат подходяща и приятна работна среда.

На събитието присъстващите ще имат възможността да се запознаете с конете, с родители и децата, които редовно посещават Центъра. На място ще се демонстрират добрите практики за метода хипотерапия и за въздействието му в заниманията с децата и техните семейства. Денят ще предложи туризъм, красиви гледки, домашно приготвени бисквити и планински чай.Подкрепящи организации на кауза са Фондация „Движение на българските майки“ и Фондация „П.У.Л.С.“. Двете организации са доказали през годините ефективността на дейностите, с които се занимават. Както и много други организации, фирми и частни лица, които не спират да вървят рамо до рамо в помощ на децата. Всички гости ще имат възможността да закупят с цел благотворителност ръчно изработени сувенири от децата, посещаващи Центъра. Както и такива, предоставени от фондации и фирми, които споделят  усилията за облагородяване на конната база. Средствата от благотворителния базар ще бъдат дарени за каузата “Дом за терапевтичните коне ”.

Входната такса е 20 лв.

Всеки, който няма възможност да дойде на място, но има желание да подпомогне каузата, може да го направи с дарение на банковата сметка, предоставена на фейсбук страницата на Център „ Приятели на Зита“, с основание за превода: дом за терапевтични коне.

https://www.facebook.com/horse.therapy.bg

Събраните средства ще подпомогнат изграждането на конюшня за приятелите-терапевти на децата Зита, Хипо, Пами и Холи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име