София празнува с ретро авто салон с над 250 антики на колела

0
2029

Тази събота столичния площад „Княз Александър I Батенберг“ ще посрещне истинска флотилия от ретро автомобили. Събитието „Есенен ретро авто-салон“ се организира от софийския авто-ретро клуб и ще се проведе на 18.09.2021г с вход свободен. Участващите с автомобили ще бъдат регистрирани от 07:00 ч. до 09:00 ч. сутринта, а шоуто започва от 09:00 ч. и продължава до 12:00 ч. Ще има оценка от жури, в което ще участва професор Харалд Лешке и г-н Маргарит Карабуров. Ще участват и автобуси, военни машини, мотоциклети и велосипеди. За първите 100 регистрирани участници са осигурени специални награди от спонсорите: Сонакс, Кортева, Еконт и Нобак. Поканата е към всички собственици, които имат поне 20 или 30 – годишни автомобили, достойни за показване без забележки и тунинг, да се включат в това прекрасно събитие, посветено на празника на гр. София. Събитието е част от културния календар на Столична община и се ползва с нейната организационна подкрепа.
С оглед спазването на противоепидемичните мерки, визирани в заповедта на Министъра на здравеопазването, носенето на маски ще бъде задължително, както и спазването на дистанция от 1,5 метра и еднопосочно движение на посетители и изложители. На място организаторите ще дадат допълнителни указания, а всеки участник ще получи талон за регистрация, в който собственоръчно ще попълни данните на своя автомобил. Очакват се около 250 – 300 автомобила да бъдат представени сред които реставрирани камиони и автобуси, мотоциклети и военни машини. В зоната зад бившия мавзолей ще бъдат разположеи 25-30 предварително селектирани, специално поканени автомобили: Лауреати от предищни конкурси на елегантността провеждани от Крстиян Желев в гр. Силистра и Black Searama Golfclub (Councours d’Elgace, Drustar), екземпляри от предстоящия за откриване ретро музей в гр. Пловдив, НСО, Илия Чубриков, легендарното BMW на Соколов и др. ексклузивни, единични и редки автомобили. Тази зона ще бъде със свободен достъп, но оградена със защитна лента за ограничаване на: велосипеди, тротинетки, детски колички, раници и карабинерки и други създаващи опасност за автомобилите- уникати.
В голямата „синя зона” пред царския дворец ще се разположат автомобилите на всички свободно практикуващи хобито авто-ретро. За тях са предвидени освен 10-те награди в съответните категории и 500 подаръчни пакета. Предвидена е атрактивна музикална програма и изненади за всички гости в условията на пълно спазване на противоепидимичните мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име