Почетното второ място за отбора ни по прескачане на препятствия в Купа на нациите

0
1501

Последния ден от кръга, който домакинстваме от Световната купа по конен спорт на конна база „ Ген. Крум Лекарски“ в Божурище, България се класира на второ място отборно в Купа на нациите.

Ангел Няголов
Антон Дацински

Нашите ездачи в състав:  Ивайло Бонев с Денденс ДВЛ, Антон Дацински с Бамби, Руслан Петков с Чаколино и Ангел Няголов с Моцарт Ван Хейке, преминаха паркура с общо 8 наказателни точки.

Руслан Петков
Ивайло Бонев

Отбора на Италия стана първи 4 наказателни точки, а трети се класираха румънските състезатели. Наградния фонд на Отборната купа на нациите – Longines бе 75 000 евро и височина на препятствията от 145-160см. Шест тима си оспорваха призовите места в два манша. „ Не мога да не бъда доволен от представянето на четиримата ни ездачи. Малшанс , само едно препятствие ни лиши от големия успех. Но и второто място на това силно състезание е много престижно . Искам да поздравя , както нашия тим, така и победителите от Италия“, сподели мениджърът на българския отбор Теодор Шейтанов.

Още от началото на днешния неделен ден, зрителите станаха свидетели на отличното българско представяне, което започна още от сутринта с пет призови места в „ Бронзовия тур“ с височина на препятствията от 110 см и за приз Фолксваген. Победа за Мария Дерменджиева с кон Линдор, второ място за Любомир Янков с Хектор, на третата позиция се класира Анита Георгиева с кон Чака Лака. В Топ 5 влязоха и Аврора Чернева с Жаго и Моника Ангелчева с Пинкер. Ангел Няголов с Конкордия вдигна трибуните на крака с представянето си в „ Сребърен тур“ с височина на препятствията – 125/ 130 см. Трети в същото изпитание завърши Милко Кочев с Карино. Второто място бе за турския състезател Хасан Сентюрк с Карлчен.

Денят завърши с Гранд При за деца, където с 8-мо и 10-то място се разписаха Десислава Миланова с Газента и Елиза Чолакова с Езоп.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име