Росен Райчев вдъхновява млади ездачи, продължава на манежа със световни имена

0
3011

В сряда навръх празника на Освобождението от 21:00 часа в предаването „Конете на България“, по Агро тв в откровен разговор пред камерата на носителят на Гранд При от Световна купа по  прескачане на препятствия,  Росен Райчев.„Истински шанс не само за ездачи, но и за журналисти е среща и разговор с участника в две Олимпиади и да опознаеш отблизо спортист, запазил българската си идентичност в безпощадната конкурентна среда на конния спорт в чужбина“ споделя в репортажа си, водещата на предаването Екатерина Дончева. „Необичайна скромност, тих нрав и говор, от човек, който може да бъде сравнен с титан в мисията си да развява вече повече от 20 години българския трибагреник по европейските конни подиуми“, отбелязва още в коментара си журналистката.

В материала Райчев, говори за това как пандемията се е отразила на конния спорт в Европа, за упоритостта и себеотдаването, за падението, ако само за миг се поддадеш на славата и главозамайването, за живота си през последните 20 години и защо в Германия, а не в България, Райчев продължава да тренира и да се изявява, като състезател ? Интервюто Росен даде по време на своя тридневен престой в родината си, в края на февруари, когато пристигна по покана на конна база  „Ген. Крум Лекарски“ в Божурище, за да проведе обучение на ездачи и треньори. В анкета зрителите ще чуят и част от участниците в клиниката на знаменитият шампион, пристигнали от провинцията специално, за да почерпят ценния опит от маестрото в конния спорт.Друга тема, подготвена от екипа на предаването за 24 брой на „Конете на България“ е породата Дунавски кон, която освен професионално ежедневие се оказва и кауза пропита с голяма доза любов за специалиста по коневъдство и докторант към Аграрния университет в Пловдив – Зорница Петкова.
Гледайте, тази сряда (3 март, 2021) само по Агро тв предаването „Конете на България“. Повторения на всеки последен епизод може да видите всеки четвъртък от 12:00 ч и всяка неделя от 22:00 ч. Онлайн всички епизоди в сайта на аграрната телевизия, а за най-запалените фенове на конете е и специализирания YouТube канал horsemediabg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име