Калина Дилянова е новият държавен шампион при аматьорите за 2020

0
1324

16-годишната Калина Дилянова от клуб „Екуестре – Русе“  успя да пребори сериозна конкуренция и да вдигне гордо купата на държавен шампион в дисциплината всестранна езда. Това се случи този уикенд  (18 до 19 септември)  в Русе, когато Калина заедно с  11-годишния  кон Голдън от Източнобългарска порода се представи блестящо в трите поредни изпитания – прескок, обездка и крос – кънтри.

Това е третата държавна титла за талантливата състезателка и втора в рамките на тази година, след като тя вече има по една в конкур ипика и една във всестранната езда в категория „деца“.

„До края на годината ще участвам в още две състезания, едното от които е в съседна Румъния. Ще продължа в този ежедневен ритъм на тренировки и разбира се под съветите на моя треньор Светлозар Славчев, на когото дължа много от израстването ми в конния спорт. Имам мечта и тя е Европейско първенство“, заяви специално за EzdaPress  ученичката от русенската гимназия „Христо Ботев“, която сега тренира всяка сутрин, тъй като учебните й часове са следобед. Вице държавен шампион, след Калина Дилянова стана състезателят Боян Цанев, които грабна и третото място, участвайки с два коня.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име