Алекс Арабаджиева взе Балканската купа по прескок

0
1601

Днес, в последния ден от Балканската купа по прескачане на препятствия, който се проведе с домакинството на България в датите от 03 до 06 септември на конната база „Тракиец“ в село Житница, нашата състезателка Александра Арабаджиева донесе първият подиум с родния ни трибагреник. Изпитанието само за жени, в което Алекс грабна първото място, бе на височина 125 см. Тя постигна резултат от 0 наказателни точки за време 83.20 сек., а за победата й помогна кон Казино Роял. В изпитанието стартираха общо 8 коня, като след Арабаджиева на второ и трето място се наредиха представителки на Румъния.

За отбелязване е, че Алекс стана трета със същия кон в отборното изпитание за девойки, където нашият тим стана втори в пряка конкуренция с ездачки от северната ни съседка.

Заслужени аплодисменти получи и талантливият ни състезател Венцислав Изов в паркур на височина 135 см (CSIY – B), където завоюва трето място с 12 наказателни точки от общо 6 стартирали ездачи.

В рамките на тазгодишното издание на Балканската купа по прескок 2020, със сребро се разписа и изключителната състезателка Елиза Чолакова в категория Деца.

Тридневната надпревара се предаваше нон-стоп онлайн на ФБ страницата на БФКС (Българска Федерация Конен Спорт), което в условията на СOVID 19 e достъпно удоволствие и улеснение за всички, които се вълнуват и съпреживяват конния спорт от безопасно разстояние.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име