Първите победители от двудневния ендюранс край Шумен

0
2151

С категорична победа в категория на 100 км ( Международен турнир и Държавно първенство) в първия ден на състезанията по издръжливост се разписа Николай Николов с кон Охрид от ККС „Ендюранс“. От същия клуб е и класиралият се на второ място един от най-талантивите ни и познати имена и в чужбина Денис Фурландски, който яздеше кобила Самодива. Третото престижно място извоюва представителката на клуб „Пирует“ – Димка Семова със Загуда Ахира.

В изпитанието на 60 км се представи само един участник с цел квалификация за коня и това бе състезателката от града на липите и клуб „Проф. Рангел Караиванов“ – Лидия Василева с кобила Клара.

На 30 км своята успешна трансформация доказа 16-годишната състезателка Косара Каменова, която доскоро се изявяваше в конкур ипика но ето, че сега сменя своето спортно поприще. Заедно с 4-годишната кобила Булатка успяха да покрият квалификация и да напомнят за спортната слава на варненския клуб „хан Кубрат“.На дистанцията от 40 км в крайното класиране с невероятна езда и отлично подготвени коне за себе си напомниха и състезателите от благоевградския клуб „Хек“, които се разписаха с две първи места при децата и мъжете. Това съответно бяха Александра Алексова и Георги Праматаров.

Пълно класиране от първия състезателен ден може да откриете на сайта на БФКС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име