Кой и как предлага терапия с помощта на коне?

0
3445

Това е голямата тема, която разгръща с въпроси и отговори предаването “Конете на България“ в изданието си от 10 юни, по Агро ТВ. В телевизионният ефир водещата Екатерина Дончева директно пита и търси документи на специалистите, които се занимават с хипотерапия? Останалите въпроси, които разнищва репортажът са: Кой и как проверява, контролира базите, които предлагат терапия с или от гърба на коня? Могат ли псевдо специалисти – хипотерапевти да навредят отколкото да помогнат на хора и деца със здравословни проблеми? Каква е разликата между друскането с конче и терапевтичните сесии? Епизода представя 5 случая с деца с различни заболявания и благотворното повлияване на терапията с коне върху психиката и физиката на малчуганите.

Гид в света на терапията е основателя и председател на сдружение „Конна терапия“ – Веселина Фелдман.Неизбежно темата поднася и отговор на въпроса защо децата винаги се усмихват, когато са близо до или върху кон и каква е ролята на окситоцинът в целия процес на терапията?


В последните минути, на единственото предаване за коне у нас проследява едни от последните тренировъчни дни на състезателите по надпрепускане с двуколки преди официалните стартове при конете от Рисиста порода.

Вижте предаването тук: Конете на България

 Повторения на предаването четвъртък от 12:00 ч. и неделя от 22:00 ч. по земеделската Агро телевизия.

Последвайте предаването и в Instagram

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име