Новият Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI – еко комби на метан

0
3253

Новият Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI – еко комби на метан

Модела е част от отговора, който седи зад  успешните продажби на Volkswagen България през изминалата 2019. Избора на една от водещите таксиметрови компании в столицата падна точно върху този уникално икономичен, здрав и комфортен автомобил с поръчка на 80 броя от модела. В началото на тази година от българското представителство на Volkswagen обявиха общо 3601 издадени автомобила, което е „отличен“ по продажби за 2019 и обещаха нови 9 модела за 2020.
Volkswagen Golf Variant на метан се появи на пазара и в отговар и на строгите изисквания за еко норми към автомобилните производители, които с всяка изминала година се затягат все повече.

Оказва се, новият Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI задвижван с природен газ е не само в полезрението на таксиметровите компании, но и на клиентите, които търсят практичен, голям автомобил с обемист багажник, комфортна возия и нисък разход на гориво. Тук на ход без конкуренция е метановия Volkswagen Golf Variant. На ход сме и ние журналистите в проверка на чичоскруджовия разход и прословутото пътно поведение на Golf . Маршрута е София – Старосел, основно по магистрила и 50-тина километра междуселски пътища.

Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI  – за тези които пътуват много, за да плащат малко !

Новият Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI BlueMotion идва на пазара с нов 1,5-литров, 4-цилиндров бензинов турбодвигател, който фабрично работи на бензин и на метан. Конските сили при тази комбинация са абсолютно достатъчни – 130, които безпроблемно се „развихрят“ благодарение на 7-степенната роботизирана автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG.
Разхода след изминати 100 км по магистрала при спазване на ограничения, който се изписва на бордовия компютър е една 3,7 кг метан. Колегата до мен бързо изсчилява, че при цена на метана от 1,42 лева за 1 кг, изминатите 100 км са на стойност  5,26 лева. Невероятно, но факт!
В случай на търпеливо и гальовно заиграване с педала на газта, може да се постигне и 3,0 кг метан на 100 км, но това го оставям на таксиметровите шофьори със здрави нерви. Внушителен резултат в полза на потребителите, който в никой случай не влиае  на мощността на автомобила. Двигателя е отзивчив и осигурява отлична тяга в ускорение. 10,9 секунди от 0 до 100 км/ч и 207 км/ч за максимална скорост.
Екологичният модел разполага с 9-литров резервоар за бензин, който е намален за сметка на трите метанови бутилки, които общо събират 17,3 кг метан. В градски ритъм на къси разстояния на природен газ се изминават нормално около 400 км. Със 100 км по-голям е пробега, когато пътуването е извън града.

Природосъобразен, модерен, просторен с голям багажник и модерни системи за безопасност

116 г/км емисии на СО2 е приносът на  Volkswagen Golf Variant към опазването на околната среда, към това добавяме динамичният му дизайн, богатото стандартно оборудване и багажно пространство от 424 л до 1439 литра, въпреки намалената височина поради поставянето на резервоарите за метан под пода. Модела серийно е оборудван с пълен набор въздушни възглавници, множество асистенти за сигурност и интелигентни системи за подпомагане на водача, които гарантират повишен комфорт на шофиране и спомагат за справяне в критични ситуации. Всичко това, заедно с голямото практично вътрешно пространство, осигурява значително удобство и сигурност за пътниците и водача. С посоченото ниво на оборудване Новият Volkswagen Golf Variant 1.5 TGI  струва 52 907 лева.

….Две думи и за новия спортен Golf GTI

В същото време стана ясно, че на международното изложение в Женева световна премиера ще направи новия Golf GTI. Новият спортен Golf ще е първата компактна спортна кола в света, която е оборудвана със системата за безопасност Car2X, благодарение на която водача може да разчита за ранно предупреждение за възникнали на пътя му опасности.
Новият Golf GTI ще бъде оборудван с Digital Cockpit, нов многофункционален спортен волан с кожена тапицерия и чувствителни на допир зони за управление на вторичните системи на бордовата инсталация и други.
От Volkswagen анонсират, че новият Golf GTI остава верен на традицията, с изчистени линии, предно задвижване и мощен бензинов двигател.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име