„Кола на годината пътува“ из България

0
1606
Роуд шоу с екипажи от журналисти и ПР-и

Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 октомври в 9:00 часа от София. За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм братя по перо организират мобилен автосалон, като в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната. Екипажите са обособени от пилот и навигатор – журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас. 25 автомобили ще потеглят от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“, по пътя ще има междинни станции за фото сесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажите, така и за автомобилите на бензиностанция на OMV.

В 17:00 ч участниците ще паркират на централния площад пред общината в Стара Загора, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознаят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Кметовете, които с ентусиазъм приеха идеята на автомедиите за осъществяваване на маршрута, са Живко Тодоров на Стара Загора, Галина Стоянова на Казанлък и кмета на община Челопеч – Алексий Кесяков.

През втория ден, автошествието „Кола на годината пътува“ ще дефилира в града на розите – Казанлък, на площад „Севтополис“ в 11:00 часа, отново съпроводено с пъстра програма и представяне. В ранния следобед роуд шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корниш“ над село Челопеч.

Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите.

Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ри пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува“ са: Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes и Suzuki.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име