Екипът на Ezdapress спечели състезанието за автобояджии на Лазурит 94

0
3181
Папагалът на Glasurit BASF отбелязва 25 години полет на родна земя

Шармантно и шарено събитие за журналистите, отразяващо новостите в автомобилния и авторепаратурния бранш у нас, спретнаха по повод 25 – годишния си юбилей, лидерите на пазара за автобои и лакове – Лазурит 94, вносители на Glasurit на концерна BASF.

Предизвикателството да си направят сами боята от различни компоненти с помощта на бърза компютърна програма, да нанесат с пистолет перфектния слой боя и да лакират малки автомобили, бе определено забавен и полезен елемент от състезателния ден, който се проведе в учебния авторепаратурен център Лазурит – Сервиз в столицата, разположен на „Ботевградско шосе“.

Преди старта на лудата цветна надпревара се проведе инструктаж и кратко обучение, след което в бели защитни премени, журналистическото войнство превърна бояджийната камера в арена на творчеството и терен за състезателни битки.

След супер атрактивния етап по майсторско боядисване на автомобили с бояджийски пистолет, последва втори сериозен момент в изпитанията на журналистическите познания в областта на автомобилите. Номерирани и подредени, различни автомобилни елементи като брони, калници, решетки, стопове и предни капаци, очакваха пишещите братя да бъдат разпознати, не само като марки, но и като модели.

Всяко изпитание по авторепаратура носеше определен брой точки. Всеки от състезателите имаше право на три гласувания по 1 точка на работата на колегите си, без да оценява цветовете на своя тим. Общо в надпреварата се включиха три групи, които боядисваха с червен, златен и сребърен цвят. В крайна сметка, набитото око и безапелационно точната ръка на фотографа на Еzdapress – Иван Кисьов, напълно заслужено го направиха победител в състезанието. От теорията и практиката той събра общо 8 точки. След него финишира Стефан Илиев (списание Мото клуб) със 7,5 точки, а третото място си поделиха главният редактор на Ezdapress – Екатерина Дончева и Красимир Ръджов – (списание S1), които събраха 7 точки. В битката за предметните награди участваха 13 представители на медиите, което направи интригата доста оспорвана. Освен с индивидуалния шампион Иван Кисьов, екипът на Ezdapress стана и отборен победител с точките на г-жа Дончева.

Състезанието за журналисти бе част от поредицата събития, под знака на които преминава цялата юбилейна 2019 за Лазурит 94 и отбелязването на 25 успешни години на българския пазар.

От четвърт век насам, Лазурит 94 е синоним на най-доброто от авторепаратурния бранш у нас и запазен знак за качество на световно ниво. „Успехът ни се дължи на предлагането на най-съвременни, ефективни, рационални и екологични продукти и технологии, консултантска дейност и провеждането на регулярни обучения за многобройните партньори на германския концерн.“ – сподели управителката на Лазурит 94 – г-жа Галина Дойчинова пред медиите. Самата тя припомни, как преди 25 годни с отбор от енергични дами и само двама мъже стартират дейността на Glasurit в България, за да стигнат днес до лидерската си позиция с многобройните си дилърства и клиенти у нас. Това бе повода да презентират и подарят специалната серия козметични дамски лакове за нокти – „Лазурит 94“ на единствените две журналистки в съревнованието.

В края на септември, юбилея си Лазурит 94 ще отбележи в правителствената резиденция „Бояна“ в столицата с партньори и приятели на пищна церемония, а дни след това ще открие и своя щанд в рамките на Международния автомобилен салон в София, който ще се проведе от 12 до 20 октомври.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име