Нова Махала в очакване на десетки тежковози и хиляди зрители

0
4432

Броени дни остават до най-голямото състезание по надтегляне с коне от тежковозни породи, което ще се проведе тази неделя – 18 август, от 10:30 ч в местността „Калето“ на село Нова Махала, пазарджишка област.

Трескава подготовка върви и по направата на трасето и трибуните за зрителите, които се очаква тази година да отбележат рекорд с над 10 000 души по време на втория ден от празненствата, по случай местния двудневен празник на селцето. До последно ще се пазят в тайна новостите, които организаторът Сунай Караасан, ще въведе в регламента на състезанието, както прави винаги, като новатор в този род надпревари. Със сигурност, на 18 август в селото ще се стекат над 100 коня – участници, ако се съди по подадените до момента заявки от страна на собствениците.  Вече и последните коне, които се очакваха за събитието от чужбина са пристигнали и са в процес на адаптация, за да застанат на старт в неделя.

Примамени от големия награден фонд – над 15 000 лева, най-много участници до момента има записани в първа категория, където сили ще мерят коне със собствено тегло до 700 кг. Втората група коне до 850 кг се очертава много конкурентна, тъй като тя обединява две от популярните в други състезания категории – коне до и над 800 кг. Изненади се очаква да има в тежката категория, където конете с тегло до 1 тон ще се наложи да преборят сили със своите събратя, които за първи път стъпват у нас и които определено ще бъдат едни от претендентите за големите награди. Още повече, точно в последната категория се очаква титлите си от началото на тази година за затвърдят шампионите на Ники Бизнеса – Скот и Принц.

Всъщност „наградите“ също вече са „пристигнали“ в Нова Махала и това са леки автомобили, които се очаква да бъдат разпределени между призьорите и тази част от публиката, която вземе участие в томболата с големите награди. В програмата, освен състезание, се предвижда да свирят едновременно три оркестъра. Ще има над 70 търговски шатри и десетки атракциони за зрителите и техните семейства.

Началният час е 10:30, като преди това конете ще се преминат на задължителен кантар. В момента се изгражда и ВИП шатра, която ще посрещне гости от Франция, Белгия и Холандия.

Телефон за информация и записвания: 0894 09 9999

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име