Стив Гердат с трета поредна титла от Световна купа

0
1341

Вчера вечерта, на Скандинавуим арена в Гьотеборг, се проведе финалът на Световната купа на Longines и FEI по прескачане на препятствия. Надпреварата събра в Шведския град най-добрите състезатели и коне в света в дисциплината прескачане на препятствия. Зрелищен спектакъл и демонстрация на високо спортно майсторство, както и удивително партньорство между ездач и кон показаха всички заслужили да са на арената в борба за първото място.

Известният на всички швейцарец – Стив Гердат показа точно защо той е номер 1 в Света. Това е третия път, в който той вдига купата, което го поставя в елитната група на трикратните шампиони, сред които са германците Мередит Майкъл Бербаум и Маркъс Енинг, бразилецът Родриго Песоа и австриецът Хюго Симон, човекът, който е спечелил най-първата титла в Гьотеборг през 1979 г.

Още в четвъртък, когато започнаха финалите, Стив Герда „хвърли ръкавицата“ в откриващия кръг с блестящ представяне, но един паднал бариер в петъчния състезателен ден го постави с две точки зад испанеца Едуардо Алварез Азнар във временното класиране. Конят на Гердат – Alamo никога не е скачал толкова високи паркури до този момент, което събуди съмнения за победа у швейцареца. Той печели първата си световна титла именно на това състезание през 2015 г. в Лас Вегас и втората си в Гьотеборг миналата година.

След убедителна победа на швейцарецът на почетната стълбица след него застанаха сънародникът му Мартин Фуш и шведът Педер Фредриксон.

„Когато бях млад си мечтаех да спечеля Световна купа и когато завърших втори два пъти започнах да се питам, дали някога изобщо ще ми се случи. И така, когато спечелих през 2015 беше много специално и да спечеля титлата за втори път тук в Гьотеборг беше още по-добре, защото тук става невероятно шоу, публиката е неповторима и атмосферата е невероятна. Да спечелиш три пъти и то тук в Гьотеборг ме кара да се чувствам много горд“

Стив Гердат

инфо и снимки: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име