БАКТ избра нов председател на УС

0
2282

Българската асоциация за конен туризъм избра нов председател на мястото на подалия молба за напускане поради пенсиониране – Иван Иванов.

След проведено събрание и публикувано решение в Търговския регистър от 02.04.2019 година, БАКТ има нов председател и нови попълнения в Управителния си съвет. Редом до Владимир Павлов, за развитие на конния туризъм ще работят Васил Манов, Милен Янчев и Здравко Гицов. Всички те са дългогодишни собственици на конни бази и с богат опит в организацията на туристически преходи с коне. На позицията секретар на БАКТ остава и досега изпълняваща тази длъжност Екатерина Дончева, издател и главен редактор на специализирания сайт ЕздаПрес.

Конното общество у нас и любителите на конния туризъм познават Владимир Павлов, чийто живот пресича много граници: от Философския факултет на Софийски университет, през книгоиздателство и US софтуерни компании, религиозна философия и екстремни спортове до горите на Плана и конете на конна база ПланаКон.

Владимир Павлов оглавява екипа превел адаптирал и издал първото издание  в обем от 400 страници голям формат на „Пълен наръчник по отглеждане на коне и организация на конюшня“ на британското конно дружество The British Horse Society. В момента работи по превода на друга книга, посветена на психичната и физическата природа на конете, как човек да ги разбира и общува с тях.

През последните 10 години  Павлов живее в горите и полята на Плана със своите коне – в добри и усилни дни, в радост и несгоди, в тежки зими и ведри пролети, но винаги с конете, тези горди, силни, нежни и прекрасни хилядолетни сподвижници на човека. „Конете заслужават огромна благодарност, защото са сторили за прогреса на homo sapiens повече от всяко друго същество, но както всички знаем, днешният човек не е от най-благодарните. И все пак през годините много хора са се докоснали до света на коня и ездата, и  у някои от тях огъня на любовта към коня вече е неугасим. Това не е малка награда за конния човек!“ споделя новоизбраният председател на БАКТ

Дни след избирането му, беловласият ездач поема делата със скромност, уважение към всички колеги, благодарност за оказаната с избора чест и начертава първите приоритети за дейността на асоциацията:

  • Изработване на пространно и привлекателно представяне на българския конен туризъм като цяло и в детайли с цел участие на международни събития за привличане на клиенти за езда от чужбина.
  • Организиране на квалификационни курсове на база на програмата на IGEQ (ще бъде публикувана на сайта на БАКТ отделно) за водачи в конния туризъм.
  • Привличане на нови и повече членове на БАКТ с цел поставяне дейността на по-широка база и постигане на повече и по-съществени успехи на общото дело.
  • Отстояване на интересите на конните бази пред държавата.
  • Изработване на общоприет Код на добрите практики в конния туризъм.

Разбира се, изброените направления подлежат на обсъждане, критики и нови предложения, като всичко конструктивно ще бъде добре прието, споделят и останалите от УС на БАКТ, готови с ентусиазъм за работа и нови дела.

И така колеги и приятели, да работим в ползу конному роду и народу !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име