„Да опознаем света на конете“ – един курс на конна база „Спарата“

0
1663

Само след ден, конна база „Спарата“ ще проведе поредната си трета лекция от курса „Да опознаем света на конете“. Целта на лекциите е хората да добият по-добра представа за конете и наистина да научат повече за тях, както и за ездата. „Надяваме се, че ще сме полезни и наистина ще предадем своите знания не само на ездачите, но и на любителите на конете.“ – споделят организаторите.

Опознавателната програма се води от инструкторите по езда Виктор Андреев и Богдан Димитров. Виктор е собственик на „Спарата“ с опит в подрязването и поддръжката на копита, придобит след участие в семинар под ръководството на Nick Hill, както и треньор на коне по метода Natural Horsemanship.

Богдан от скоро е част от екипа на базата, учи в НСА 3-та година – специалност Треньор по конен спорт. И двамата лектори имат Удостоверения за завършени курсове по конен спорт първо нивo. В организацията помага и нежната половина на Виктор – Ива Рельоска. Професионалната й квалификация Защита и Хуманно отношение при отглеждане и работа с коне й помага да участва в подготовката на част от лекциите.

В по-топлите месеци от новата 2019 г, лекциите ще бъдат обогатени с гостуване на ветеринарни лекари, които ще ни запознаят със спецификите на тяхната работа и ще разкрият тънкостите на занаята. Те ще отговарят и на въпроси от страна на участниците, така че бъдете подготвени – има много какво да питате и научите.

Всички лекции започват от 14:00 часа, а за по-добра организация е желателно предварително записване. Цената за посещение е 12 лв. с ДДС, като са включени и работните материали. Лекциите ще се провеждат в новата сграда в близост до конюшнята.

Проведени теми:
23.12.2018 г: Конят- структура и психология.
06.01.2019 г: Копита и зъби на коня. Какво значение имат те за конете?

Предстоящи теми:
12.01.2019 г. Видове амуниция за езда.
20.01.2019 г. Хранене и отглеждане на коне.
27.01.2019 г. Помощи при управление на коня.

Може да следите събитието на страницата му във facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име